25 yıldır kapılarını lezzet ve sağlık için açan Sera Restaurant olarak Anadolu ve Dünya Mutfağının seçkin örnekleri ve özel spesiyallerimiz ile hizmetinizde olmaktan gurur duyuyoruz.
Perpa’nın Lezzet Noktası
25 yıldır kapılarını lezzet ve sağlık için açan Sera olarak Anadolu ve Dünya Mutfağının seçkin örnekleri ve özel spesiyallerimiz ile 25 yıldır hizmetinizde olmaktan gurur duyuyoruz.
Sera Kalitesinin Sırrı;
Evimizde Kullanmayacağımız hiçbir ürünü restoranımızda kullanmayız.
İşin ucuzuna ve kolayına kaçmadan işin hakkı neyse onu yapmaya devam ediyoruz. Yani malzemeden çalmıyoruz. Asla kalite belgesi olmayan merdiven altı veya tarihi geçmiş ürün kullanmıyoruz.
Et ve tavuk ürünlerimizin lezzet ve hijyen koşullarını olarak sürekli kontrol ediyoruz. Sebzelerimizin tazeliğine her zaman dikkat ediyor, sebze yemeklerini mümkün olduğu kadar mevsiminde pişirmeyi tercih ediyoruz.
Izgara köfte, antrkot, pirzola, tavuk incik şiş gibi ızgara ürünlerimizde en lezzetli dinlenmiş etleri kullanıyoruz
Kullandığımız ürünleri soğuk odamızda ve kilerimizde uygun soğukluk ve nem oranında muhafaza ediyoruz.
Sürekli personel değiştirmiyoruz. Şefimiz, mutfak ekibimiz ve garson kadromuz 15 yıldan fazla süredir değişmeden bizimle çalışmaya devam ediyor.
Evimizde kullanmayacağımız hiç bir markayı mutfağımızda kullanmıyoruz.
Sera ailesi olarak yılların tecrübesi ile ürettiğimiz lezzetleri başta Perpalı misafirlerimiz olmak üzere tüm konuklarımızla buluşturmaktan gurur duyuyoruz.
3 katta 450 m2 salonumuzda kahvaltı, öğlen yemeği, coffie break, akşam yemeği ve şirket toplantılarınız ve toplu yiyecek içecek organizasyonlarız için hizmetinizdeyiz.
Sera Restaurant olarak sizleri, nefis lezzetlerimiz, günlük ekonomik menülerimiz, ızgara ve zeytinyağlılarımızdan tatmak üzere 5. kattaki restoranımıza bekliyoruz.
Izgara Köfte
Zeytinyağlılar
Sera olarak, eski zaman tanrılarına esin kaynağı olmuş, mitolojiden halk tıbbına, edebiyattan sofralarımıza kadar tarih boyunca insanoğlunun yaşamında her zaman bulunmuş bir mucize olan zeytin ve zeytinyağlılar misafirlerimize sunarken restoranımızda en iyi soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağlarını seçmeye gayret ediyoruz.
Zeytinyağı halk tıbbı alanında da tedavi edici özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Kuşaktan kuşağa sözlü olarak aktarılan ve “kültürel evrensel”lerden biri olarak kabul edilen zeytinyağı insanın doğaya ilk tepkilerinden birini temsil eden ve hastalığı tedavi etmede çeşitli bitkiler, madensel ve hayvansal maddelerden yararlanan “doğal halk tıbbı”dır. İkincisi ise, hastalık tedavisinde muska, kutsal sözler ve benzeri işlemlerden yararlanan “dinsel-büyüsel tıp”tır
Kahvaltı
Sabahları; Çorba, Kahvaltı Tabağı, Sandviç, Ev Kurabiyesi, Sahanda Tereyağlı Yumurta..
MUHTEŞEM OLMAZ MIYDI…
Günün yoğun temposuna başlarken sıcak bir ortamda doğal ürünlerle hazırlanmış temizlik ve tazeliğinden şüphe duymayacağınız bir kahvaltı olsa, yanında çay da bedava olsa, hatta bir de günün ilk gelişmelerine bakacağınız ücretsiz WiFi olsa, Mükemmel olmaz mıydı.
Veya her gün Anadolu’nun değişik yörelerinden derleyip yeniden yorumladığımız iki çeşit çorbamızdan tadabilirsiniz..
Ya da acelesi olanlar için ev kurabiyelerimiz veya özel ekmeğimizle hazırlanan Sera Sandviçlerimiz sizleri bekliyor..
Sera Restaurant olarak Perpalı misafirlemizi gün boyu zinde tutacak kahvaltılıklar, çorba ve kurabiye çeşitlerimizden tatmak üzere bekliyoruz.
Sera Restaurant Yemekler
Öğlen, Türk Mutfağı, Akdeniz Yemekleri, Ev Yemekleri, Izgaralar, Zeytinyağlılar
Sizleri, nefis lezzetlerimiz, günlük menülerimiz, ızgara ve zeytinyağlılarımızdan tatmak için 5. kattaki restoranımıza bekliyoruz.
Sera Coffee Break
Akşama doğru; Coffee Break
Coffee Break / Kahve Molası Nedir?
Coffee Break kavramı Amerikan kültürüne aittir. İngiliz kökenli Amerikalılar tarafından üretilmiştir. Öğleden sonra genellikle kandaki şeker oranının düştüğü zamanlarda bir takviye olarak turtalı tatlılar eşliğinde kahve ile sohbet edilir. Onların kahveleri nescafe ve türevleridir.
Oysa Anadolu’da Yunanlar, Ermeniler, Türkler ve Kürtler, bilumum kadim halklar, yüzyıllardır öğleden sonra saat 5’e doğru bir kahve molası veriyorlardı. Kahvenin yanında çeşit çeşit kurabiyeler… Kurabiyelerin, bildiğimiz özgün kahvenin anavatanı Anadolu’dur.
Kahve Yemen’den gelir, çekirdekten çekilir, Orta, sade, şekerli ya da yandan çarklı içilir. Yanında çeşit çeşit hamur işleri, tatlı, tuzlu yenilir.
Çekirdekten taze çekilmiş kahvenin kokusu dayanılmazdır. Hele o poğaça ve kurabiyelerin tadı….
Kahvenin uyarıcılığı, kurabiyelerin enerjisiyle bir anda kendinize gelip yeni bir akşama hazırlanırsınız, daha dinç ve enerjik olarak.
Kahvenin en güzelini, kurabiyelerin en tazesini sunarız. Size sadece hoşça sohbet edebilmek kalır.
Sera Fasıl – türkü
Sektörler
RESTORAN VE YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
- Diğer lokanta ve restoranların (içkili ve içkisiz) faaliyetleri (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil, imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)