Elektrik fiyatlarında tüm abone gruplarında bugünden itibaren (01.07.2021) geçerli olmak üzere %15 fiyat artışı yapıldı.

Doğal gazda konut abone grubu tarifesine %12, sanayi abone grubu tarifesine %20 fiyat artışı geldi.

DOĞALGAZDA FİYAT ARTIŞI

Yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1783 lira 35 kuruş olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 20 artışla 2 bin 60 oldu.

 

ELEKTRİK FİYAT ARTIŞI

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına fiyat artışı yapıldı. Açıklama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan geldi.

Yüzde 15 fiyat artışı yapılacağı belirtilen açıklamada, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

*Elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeni ile 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapılmıştır.

Bu kapsamda, 1 Temmuz 2021 itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 91,56 Türk Lirası ödenecektir.

 

PERPA Ticaret Merkezi Yönetimlerinin de bu kalemlerdeki giderleri, doğalgaz ve elektrik fiyat artışları nedeniyle, artış gösterecektir.