Haber videosunu izlemek için TIKLAYIN

Şişli Kaymakamlığı Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü "Gıdanı Koru, Softana Sahip Çık" projesi kapsamında gıda israfının azaltılmasına yönelik bir etkinlik düzenledi.

Radisson Blu Hotel Şefi Özay Akar eğitmenliğinde Gıdanı Koru Mutfağı atölyesi yapıldı.

Şişli Kaymakamı Ali Fuat TÜRKEL, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı M. Kazım ARTUT, PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hacı DEMİR, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nazif KOCA, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Harun SİVRİKAYA, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koord. Şube Müdürü Hatice YAĞMUR, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Selman KÜÇÜK, Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gülden CEVAHİR, Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gülay KARACANİK, Beşiktaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Sevil KARA, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden öğretmenler Gıdanı Koru Mutfağı atölyesine katılarak yemek yaptı.

Etkinliğin amacı, evde önceki yemeklerden artanları, bayat ekmekleri, pörsümeye başlamış sebzeleri çöpe atmamak, bu ürünleri değerlendirerek yeni yemekler yapmak.

Atölye katılımcıları pörsümüş sebzeleri kullanarak lezzetli bir çorba, bayat ekmeklerden pide, yenmeyip çöpe giden balığın baş kısmından balık köftesi, akşam yemeğinden kalan hamsiler ile balıklı ekmek yapmayı öğrendiler.

Etkinliğin sonunda İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz KARACA, katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti.