Haber videosunu izlemek için TIKLAYIN

Değerli Kat Malikimiz,
PERPA B Blok Yönetimi olarak yangın algılama ve ihbar sistemi yapımını tamamlayarak PERPA B Blok ortak alanlarını yangın yönetmeliği için uygun hale getirdik.
Yangın Yönetmeliği’ne göre yangından korunmak için alınması gereken önlemlerin hepsi tamamlandı, itfaiye görüş raporu alındı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Merkez İtfaiye Şube Müdürlüğü 9 Aralık 2021 tarihli 20910 sayılı rapor sonucu: “Yangına karşı alınan koruyucu önlemler PERPA Ticaret Merkezi B Blok ortak alanları için bugünkü durumu ile yeterlidir”
Belgeyi incelemek için tıklayınız:
Belge Doğrulama Adresi:
https://www.turkiye.gov.tr/ibb-ebys
Belge Doğrulama Kodu: bb7a90a5-cfa4-46bf-aef9-e027be797ea3

(Rapor bu metnin sonunda ekte yer almaktadır)

PERPA B Blok Kat Maliklerinin Dükkanlarında
Alması Gereken Tedbirler ve Yapılması Gerekenler

-    Her 100 m2 alan için 1 adet (6 kg) olacak şekilde, dükkanınıza yangın tüpleri yerleştirmeniz yönetmeliğe göre yasal zorunluluktur.
-    PERPA B Blok yangın söndürme sprinkler sistemini dükkanınızın içine çektirmeniz yönetmeliğe göre yasal zorunluluktur.
-    PERPA B Blok yangın algılama ve ihbar sistemini dükkanınızın içine uzatıp ana sisteme bağlatmanız yönetmeliğe göre yasal zorunluluktur.
-    PERPA’da çıkmış olan yangınların hepsi dükkan içlerinde elektrik tesisatının eski olması nedeniyle gerçekleşti. Lütfen Elektrik Mühendisleri Odasından onaylı, günümüz teknolojisi ile uyumlu olarak elektrik tesisatınızı yenileyiniz.

PERPA B Blok ortak alanlarının yangın yönetmeliğinin bütün şartlarına uygun hale gelmesinin ardından PERPA B Blok dükkanlarında ruhsat alımı ile ilgili bir sıkıntı kalmamıştır.
Medikal firmalar, sağlık üzerine şirketler, doktor muayenehaneleri, iş güvenliği firmaları da dahil olmak üzere bütün firmalar rahatlıkla ruhsat alımı yapabilirler, yasal bir engel kalmamıştır.

Önemli hatırlatma: Şişli Belediyesi’nden geçici ruhsat almış olan kat maliklerimizin kalıcı ruhsata çevirme işlemleri için belediyeye müracaat etmeleri gerekmektedir.

Perpalıların, çalışanlarımızın, ziyaretçilerimizin güvenliği, sağlığı için, maddi zararların önüne geçmek için bu mektubumuzda yer alan yasal zorunlulukları ve önerilerimizi hızlı bir şekilde uygulamanızı önemle rica ederiz. Yangın algılama ve ihbar sistemimizin PERPA B Blok’a hayırlı olmasını diler, saygılarımızı sunarız.
PERPA B Blok Yönetim Kurulu adına,
Hacı DEMİR
Yönetim Kurulu Başkanı

PERPA B Blok yangın algılama ve ihbar sisteminin yapım aşamaları ile ilgili ayrıntılar için TIKLAYIN ve TIKLAYIN

PERPA B Blok yangın algılama ve ihbar sistemi ihalesiyle ilgili ayrıntılar için TIKLAYIN