1-7 Mart haftası, Muhasebeciler Haftası olarak kutlanıyor.

Muhasebe Haftası Nedir?

Muhasebe meslek mensupları tarafından kutlanan “muhasebeciler günü” dünyada ve Türkiye’de farklı tarihlerde kutlanır. Günün isimlendirilmesinde “muhasebe günü” (accounting day) veya muhasebeciler günü (accountant’s day) tabirlerinin her ikisi de kullanılır.

Uluslararası Muhasebeciler Günü (International Accountant’s Day) her yıl 10 Kasım’da tüm dünyada kutlanır. 10 Kasım muhasebeciler için bir tatil olarak değerlendirilir. Dünya muhasebeciler günü olarak kutlanan 10 Kasım'ın dışında bazı ülkelerde farklı günler de muhasebeciler günü olarak kutlanabiliyor.

Muhasebeciler Günü Türkiye'de Neden 1 Mart'ta Kutlanır?

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun Resmi Gazetede yayımlandığı tarih olan 01.06.1989 tarihinden hareketle önceleri Haziran ayının ilk haftası  “Muhasebe Haftası” olarak kutlanıyordu. Ancak, haziran ayında etkinliklerin sönük geçmesi nedeniyle farklı bir tarih arayışına girildi.

Muhasebeciler günü için tarih arayışında tespit edilen tarih, 3568 sayılı Kanunun TBMM’ye sevk edildiği tarih olan 1 Mart oldu.  1 Mart’ın  “Muhasebe Günü” olarak kutlanması yönünde karar 1994 yılında Sakarya’da yapılan Oda Başkanları toplantısında alındı.

Kaynak: www.vergidosyasi.com

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

www.ismmmo.org.tr

www.mmmbdsisli.org

www.turmob.org.tr