Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında İstanbul’daki afet risklerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. İstanbul AFAD koordinasyonunda İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi ile iş birliği protokolü imzalandı. İTÜ önderliğinde İstanbul İl Afet Risk Azaltma Plan Kılavuzu oluşturuldu.

135 kurum ve kuruluş, özel sektör, meslek odaları, STK’ların katılımıyla İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İRAP Tanıtım Toplantısı’na İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, İstanbul Valisi Ali YERLİKAYA, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, bilim insanları ve sanatçılar katıldı. PERPA Ticaret Merkezi’ni temsilen PERPA Yapı Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hacı DEMİR de davetli olarak toplantıda yer aldı.

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı oluşturulurken 138 kurum ve kuruluş, yerel yönetimler, akademisyenler, 550 teknik personelin katılımıyla 2 çalıştay ve 102 toplantı gerçekleştirildi. İstanbul’da meydana gelebilecek 38 afet tehlikesine karşı alınması gereken önlemler tartışıldı.

Konu hakkında ayrıntılı bilgiler için TIKLAYINIZ:

http://istanbul.gov.tr/il-afet-ve-risk-azaltma-plani-hazirlik-toplantisi

https://istanbul.afad.gov.tr/irap-istanbul-tanitim-toplantisi-yapildi

Hazırlanan İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Plan Kılavuzunda İstanbul ilinin doğal yapısı, sosyo-demografik yapısı, ekonomik yapısı, ulaşım ve altyapı durumu, şehirleşme ve yerleşim yapısı, afet yönetimi uygulamaları ele alınıyor. Ardından riskler inceleniyor. Yangın, deprem, sel ve diğer risklerin İstanbul’da geçmişte nasıl meydana geldiği ve neler olduğu ele alınıyor. Risk azaltma planı için amaç, hedef ve eylemler oluşturuluyor. 394 sayfalık bu yararlı ve önemli eser halka açıktır. İndirmek için TIKLAYINIZ

İstanbul Valiliği personel sayısı 100’den fazla olan resmi ve özel müesseselerin sivil savunma planlarına tabi olduğunu belirtmiştir. Şişli Kaymakamlığı, söz konusu müesseselerin, sivil savunma işleri kılavuzundan yararlanarak sivil savunma planlarını hazırlamalarını beklemektedir. Planlar onay için İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gönderilecektir.

İstanbul İl Risk Azaltma Planı Anlatım Videolarını izlemek için TIKLAYIN ve TIKLAYIN

AFAD Acil Mobil Uygulaması ile tek tuşla 112 acil çağrı yapın, en yakın toplanma alanını bulun, afet eğitim videoları izleyin.

AFAD Acil Mobil Uygulaması hakkında ayrıntılar için videoyu İZLEYİN