Memorial Hastanesi kanser haftası nedeniyle PERPA Ticaret Merkezi'nde "Kanserden Nasıl Korunalım?" semineri verecek. Prof. Dr. Esra KAYTAN SAĞLAM ve Doç. Dr. Züleyha AKGÜN, kanserde erken tanı ve beslenme önerilerini seminer katılımcıları ile paylaşacak. Etkinlik 5 Nisan 2022 Salı günü saat 16:00'da PERPA B Blok Mithat Yümlü Toplantı Salonunda (Kat: 13 No: 2270) gerçekleşecek.

Kanser Haftası Nedir?

Vatandaşların kanser ve kanser hastaları konusunda bilinçlenmesi ve farkındalığının artması amacıyla ülkemizde her yıl 1 - 7 Nisan tarihleri arası “Ulusal Kanser Haftası” olarak anılır.

Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı problemidir. Aynı zamanda yüksek tedavi maliyetleri nedeniyle ülkelerin ekonomisinde ve iş gücünde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavinin mümkün olduğu ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri olduğu düşünülürse korunmanın önemi daha da artmaktadır. Teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların daha etkin kullanılması ve halkı bilgilendirme/bilinçlendirme/farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi amacıyla düzenlenen “1-7 Nisan Kanser Haftası” etkinlikleri, kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Kanser haftası ile ilgili daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

Prof. Dr. Esra KAYTAN SAĞLAM kimdir? Uzmanlıkları nelerdir? TIKLAYINIZ

Doç. Dr. Züleyha AKGÜN kimdir? Uzmanlıkları nelerdir? TIKLAYINIZ

Memorial Hastanesi ile ilgili bilgi için TIKLAYINIZ