PERPA Ticaret Merkezi Ünal MISIRLIOĞLU Kapısı açılış töreni 15 Nisan 2022 Cuma günü saat 14:30'da gerçekleşecek. Bütün Perpalılar Davetlidir!

PERPA B Blok 8. kat yan giriş kapısı, iş güvenliğine ve kalite standartlarına uygun biçimde yenilendi. 8. kat yan girişi Perpa’ya yakışan temiz, estetik ve modern bir görünüm kazandı. 

PERPA B Blok Yönetimi, yeni yaptığı kapıya PERPA Yapı Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi Kurucu Başkanı Ünal MISIRLIOĞLU'nun adını vererek, Sayın MISIRLIOĞLU'nu onurlandırmak istedi. Açılış töreni MISIRLIOĞLU'nun katılımlarıyla gerçekleşecek.  

Ünal MISIRLIOĞLU Kimdir?

1935 yılında Tokat Erbaa'da dünyaya gelen Ünal MISIRLIOĞLU, çalışma hayatına 16 yaşında babasına ait cıvata fabrikasında işçi olarak başladı. Denet Cıvata, Türkiye’nin ilk cıvata fabrikasıdır.

Ünal MISIRLIOĞLU, bir süre cam sektöründe de faaliyet göstererek 18 yaşında İstanbul Camcılar Derneği'ni kurdu.

Askerliğini tamamladıktan sonra Perşembe Pazarında bir dükkan kiralayarak cıvata sektöründeki faaliyetini sürdürmeye başladı. 70'li yılların sonunda Karaköy’de 30 dükkandan oluşan Mısırlıoğlu Pasajını inşa ettirdi.

1980’lerde dönemin İBB Başkanı Bedrettin Dalan Karaköy Limanı, Perşembe Pazarını da kapsayan bölgenin turizm alanı haline getirilmesine karar verdi.

Bu karar sonucunda Perşembe Pazarı yıkılmaya başlayınca MISIRLIOĞLU’nun dükkanı ve pasajı ilk yıkılanlar arasında oldu.

MISIRLIOĞLU, Perşembe Pazarında ilk yıkılan dükkan sahipleri ile birlikte Sınırlı Sorumlu Karaköy Perşembe Pazarı Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ni kurdu.

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Kimdir? TIKLAYINIZ

PERPA Ticaret Merkezi Kuruluş Tarihini okumak için TIKLAYINIZ

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucu Başkanlık görevine seçilen MISIRLIOĞLU, 1984-1991 yılları arasında PERPA Ticaret Merkezi’nin inşaat sürecinde başkanlık görevini sürdürdü.

PERPA’nın kurulum yıllarında İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği görevini de sürdüren Ünal MISIRLIOĞLU, PERPA Kooperatif üyeleri dükkan kura çekimi ve dükkanların teslim edilmesinin ardından Kooperatif Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Ünal Mısırlıoğlu Kapısının yapım detaylarını incelemek ve haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ