Semineri izlemek için TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, PERPA Ticaret Merkezi 9 Mayıs Çölyakla Mücadele Gününde iş birliği yaptı.

Sağlık Bakanlığı PERPA 8. kat orta alanda stand kurdu. Sağlık Bakanlığı diyetisyenleri Perpalılara çölyak konusunda bilgi verdi. Çölyak hastaları için özel üretilmiş ürünleri tanıttı.

Saat 15:00'de PERPA Ticaret Merkezi B Blok Mithat Yümlü Toplantı Salonunda (13. Kat, No: 2278) Çölyak Hastalığı ve Beslenme Semineri gerçekleşti.

Semineri Şişli İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Diyetisyeni Kübra ALKAN ve Şişli İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendisi Merve Meliha ARSLAN verdi. Doğaçlama Gıda Sahibi Gökçe GÜNDÜZ glutensiz gıda üretmek hakkında bilgi verdi. Bu alanda üretim yapmak isteyen esnafa tavsiyelerde bulundu. 

Seminere Şişli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Akansu Çiğdem GÜR, Şişli İlçe Tarım Müdürü ​Gülay KARACANİK de katıldı.

Sağlık Bakanlığının sitesine gitmek için TIKLAYINIZ   

Tarım ve Orman Bakanlığı sitesine gitmek için TIKLAYINIZ 

Doğaçlama Gıda internet sitesine gitmek için TIKLAYINIZ

9 Mayıs Çölyakla Mücadele Günü nedir?

Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir. Hastalık temel olarak proksimal ince bağırsağı etkiler ancak farklı organ/sistem etkilenmeleri de söz konusudur.

Çölyak hastalığı ve glutensiz yaşama dair toplumsal bilinci artırabilmek adına 9 Mayıs'ın Çölyakla Mücadele Günü olması kararlaştırıldı.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığı Çölyakla ilgili Bilgi Broşürü aşağıda ekte yer almaktadır.