Tek bina içerisinde ne ararsanız bulabileceğiniz bir yerdir PERPA. Açılımı Perşembe Pazarı olan PERPA Ticaret Merkezi, 1989 yılında Perşembe Pazarlı hırdavatçılar tarafından kuruldu. Kooperatif kurarak PERPA’yı inşa eden Perşembe Pazarlı iş adamlarının hikayesini okumak için TIKLAYINIZ
PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulunu tanımak için TIKLAYINIZ
PERPA Ticaret Merkezi’nin ayrıntılı kuruluş öyküsünü okumak için TIKLAYINIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1994 yılında PERPA A Blok adı ile sahip olduğu dükkanları Elektrokent’e sattı. Elektrokent, PERPA A Blok’a yerleştikten sonra kendi kooperatifini sonlandırdı. Bugün yollarına PERPA çatısı altında PERPA A Blok adıyla devam ediyorlar. Böylece Perşembe Pazarı döneminde komşu olan hırdavatçılar ve elektrikçiler yeniden bir araya gelmiş oldu.

PERPA'da kaç iş yeri var? PERPA ne kadar büyük? PERPA kaç metrekare? PERPA'da kaç kat var? PERPA'da kaç kişi çalışıyor?
45 bin metrekare alan üzerine oturmuş, 669 bin metre karelik 13 katlı PERPA’da  4707 dükkan bulunuyor. 25 Bin çalışanın bulunduğu bu dev bina adeta kendi başına bir ilçe potansiyeline sahip. Hatta PERPA ile ilgili “İstanbul’un 40. İlçesi” adı ile belgesel bile yapıldı. İzlemek için TIKLAYINIZ
Dükkan sayısı bu kadar çok olunca elbette dev binada sadece hırdavatçıların ve elektrikçilerin olması beklenemez. Zaman içerisinde sektörlerin alt kollara ayrılıp çeşitlenmesi, yeni iş kollarının ve malzemelerin çıkması, teknolojinin gelişmesi ile PERPA’da bulunan sektörler de artmaya başladı.
PERPA, doğal bir fuar alanına dönüştü. PERPA`nın bir kapısından girip diğerinden çıktığınızda bir fabrikayı bütün aksamları ile kurabilirsiniz. 
PERPA; mekanik, hırdavat, elektrik, elektronik, aydınlatma, güvenlik kamera sistemleri, iş güvenliği malzemeleri, bilgisayar, robot yapım malzemeleri, pnömatik, otomasyon, internet ürünleri, medikal, tekstil, tarım, mali müşavirlik, sigortacılık, hukuk, makine el aletleri ve 80’in üzerinde farklı sektörü bir arada barındırıyor.

Çalışan sayısının artması ile hizmet sektörü de PERPA’da hızla büyüdü. Birçok önemli kurum Şişli’nin göbeğinde sürekli yoğun olan PERPA’da şube açmayı uygun buldu. PERPA sadece bir ticaret merkezi değil dükkan sahipleri, çalışanlar, derneklerin yuva olarak kabul ettikleri büyük bir aileye dönüştü.


İstanbul Ticaret Odası PERPA Şubesi, BEDAŞ, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Noter, PTT, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Şişli İlçe Müdürlüğü, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Halk Bank, TEB, Deniz Bank, Kuveyt Türk, ING Bank, avukatlar, sigorta şirketleri, muhasebe büroları, turizm büroları, baskı çözümleri, fotoğrafçılar, terziler, kuaförler, çiçekçiler, kırtasiyeler, bakkallar, çay ocakları, büfeler, restoranlar, marketler, A101, BİM, Carrefour PERPA Ticaret Merkezi’nde bulunuyor.


Son yıllarda, özellikle salgın döneminde, Endüstri 4.0 ile e-ticaretin gelişmesi PERPA’da doluluk oranını artırdı. İnternetten satış yapan firmalar PERPA Ticaret Merkezi’nde dükkan kiralamayı tercih ediyorlar. Çünkü bütün kargo şirketleri, bankalar, mali müşavirler, İTO, noter ve daha fazlası PERPA’da bulunuyor. Aynı çatı altında her türlü işlerini kısa sürede halledebilmek firmalara zaman ve enerji açısından avantaj sağlıyor. Yaz aylarında güneş altında koşturup terlemeden, kış aylarında yağmur çamurda koşturmadan PERPA çatısı altında her tür işlerini halledebilmek firma sahiplerine, çalışanlarına ve ziyaretçilerimize büyük kolaylık sağlıyor.
“PERPA’da aradığım ürünü nasıl bulurum?” diye soracak olursanız. Size bazı ipuçları verelim. Araştırmanızı PERPA’ya gelmeden önce yapmak size büyük kolaylık sağlar. 

www.perpa.com.tr internet sitemize girin. Arama butonuna aradığınız ürünü yazın ve arama alanı olarak “ÜRÜN ARA”yı seçin. Firma adı ya da dükkan no ile de arama yapabilirsiniz. 


Ayrıca ana sayfamızda bulunan SEKTÖRLER bölümünde PERPA’da bulunan bütün sektörler ve o sektörlerde faaliyet gösteren firmalar yer almaktadır.

Örneğin “Makina ve Ekipmanları” sektörüne tıklayın ardından listelenen firmalardan birini seçin.


O firmanın PERPA haritası üzerinde konumunu, firma hakkında genel bilgileri, firmanın iletişim bilgilerini ve internet sitesini görebilirsiniz.

Ana sayfamızda bulunan ÜRÜNLER bölümünde Perpalı firmaların PERPA portalına yükledikleri sattıkları ürünler yer almaktadır. Merak ettiğiniz ürünleri bu alandan da arayabilirsiniz.
PERPA firmaları kendileri hakkındaki bilgileri ve ürünleri www.perpa.com.tr internet portalımızda kendileri doldurmaktadır.

Kısacası PERPA çok büyük olduğu, dükkan sayısı çok fazla olduğu için ilgilendiğiniz ürünü portalımızdan taratarak satıcı firmaları belirleyebilirsiniz. Firmalarla iletişim kurabilir ürününüz hakkında bilgi alabilirsiniz. PERPA’ya gelerek firmayı ziyaret etmek isterseniz portalda yer alan harita üzerinden firmanın PERPA’da nerede bulunduğunu tam olarak görebilirsiniz. Böylece PERPA’ya geldiğinizde firmaları ve ürünlerinizi rahatlıkla bulabilirsiniz.
PERPA 8. Kat ana girişinde bulunan danışmamız da size aradığınız firmalara ulaşmanızda yardımcı olacaktır.