Prof. Dr. Afif SIDDIKİ'nin konuyla ilgili PERPA TV ile yaptığı söyleşiyi izlemek için TIKLAYINIZ
Prof. Dr. Afif Sıddıki ekibi ile PERPA için Enerji Harmanlama ve Geri Dönüşüm Projesini tamamladı. Alman muadilinden çok daha kaliteli ve uygun fiyatlı güneş paneli üretti. Proje şu an yüzde 93 verimle çalışıyor.
Proje kapsamında PERPA TİCARET MERKEZİ B BLOK YANGIN SİSTEMİ BORULARININ ENERJİ İHTİYACI YERLİ GÜNEŞ PANELLERİ İLE SAĞLANACAK. GÜVENLİK KABİNLERİNİN ISITMA-SOĞUTMASI GÜNEŞ ENERJİSİ İLE YAPILACAK.
Enerji Harmanlama ve Geri Dönüşüm Nedir ve Neden Gerekli?
Enerjinin üretilmesinden tüketilmesine kadar geçen süreçlerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve hem doğaya hem geleceğe saygılı hale getirilmesi bir sorumluluk olmaktan ziyade artık zorunlu hale geldi. Enerji harmanlama güneş, rüzgar, su enerjisi, doğal gaz gibi farklı enerji kaynaklarının aynı anda kullanımını içerir. Alanın ihtiyacı incelenir, alan parçalara ayrılarak hangi kaynağın nerede kullanılabileceği çözümlenir. Ve söz konusu alan için bilimsel çalışma sonucunda kullanılabilecek enerji kaynakları tespit edilerek harmanlama projesi gerçekleştirilir. Böylece hem doğa korunur hem de tasarruf sağlanır.
Humboldt Üniversitesi Berlin Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afif Sıddıki, bilim insanlarından oluşan ekibi ile PERPA Ticaret Merkezi için enerji harmanlama çalışması yürüttü. Prof. Dr. Afif Sıddıki, A/S Danışmanlık ve Mühendislik olarak PERPA B Blok 9. Kat No: 1491 bulunuyor. Proje PERPA açık otoparkına konulan bir dorse ile başladı. Dorsenin üzerine güneş enerjisi panelleri yerleştirildi. PERPA B Blok güvenlik kulübesi bu panelden elde edilen enerji ile ısıtılmaya başlandı. Proje ekibi PERPA'da harmanlama çalışması için güneş ve rüzgar enerjisi kullanımı ile ilgili ölçümler yaparak projeyi geliştirdi. PERPA B Blok yangın sistemi borularının soğukta donmaması için gerekli olan enerji ihtiyacı güneş enerjisinden karşılanmaya karar verildi. Ancak enerjiyi elde etmek için takılması gereken ithal enerji panelleri çok pahalı olduğu için Prof. Dr. Afif Sıddıki malzemeyi inceleyerek kendileri yerli malzeme geliştirdi. Alman muadilinden çok daha kaliteli ve uygun fiyatlı güneş paneli üretti. Yangın borularımızın enerji ihtiyacı bu yerli paneller sayesinde karşılanacak.
Prof. Dr. Afif Sıddıki, PERPA Enerji Harmanlama Projesini PERPA TV'ye anlattı.
PERPA Açık Otoparkında Yer Alan Enerji Harmanlama ve Geri Dönüşüm Dorsesi Nedir?
Güneş enerji panelleri neden enerjiyi kullanacak olanların kişisel ihtiyacına göre yerleştirilmeli?
Afif Sıddıki ve ekibinin bilim projeleri ve Gökabad Bilim Seminerleri için Tıklayınız: