J. Asb. Kd. Bçvş. Ferhat GEDİK ve Eren BÜLBÜL'ü şehadetlerinin 6. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

J. Asb. Kd. Bçvş. Ferhat GEDİK ve Eren BÜLBÜL neden şehit oldular?

11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında Türk emniyet güçleri ile bölücü terör örgütü PKK arasında yaşanan çatışmada PKK'lıların saldırısı sonucu J. Asb. Kd. Bçvş. Ferhat GEDİK ve Eren BÜLBÜL şehit düştüler. Eren BÜLBÜL şehit edildiğinde 15 yaşındaydı.

Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren BÜLBÜL durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. BÜLBÜL, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Kıdemli Başçavuş Ferhat GEDİK ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Eren BÜLBÜL'ü korumak için vücudunu siper eden Kıdemli Başçavuş Ferhat GEDİK  41 yaşında 41 kurşuna hedef olarak şehit düştü. Doğumgününde şehit olan GEDİK, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Eren BÜLBÜL'ün sosyal medya hesabından yaptığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın :(" mesajı Türkiye'yi derinden etkiledi. Eren BÜLBÜL, "İyi ki Varsın Eren" sözleriyle anılmaya başlandı.

Kıdemli Başçavuş Ferhat GEDİK ve Eren BÜLBÜL'ün hayatını anlatan bir film de çekilerek sinemada gösterildi. Fragmanı izlemek için TIKLAYINIZ