Duayen spor yorumcusu, boks maçlarının unutulmaz sesi Orhan AYHAN, PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR'i ziyaret etti.

Başkan Hacı DEMİR, Orhan AYHAN'ı PERPA'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orhan AYHAN spor yorumcusu olarak kariyerini anlatan "Mikrofonda 57 yıl" isimli kitabını Başkan Hacı DEMİR'e hediye etti. Sayın AYHAN kitabını "PERPA'mızın Değerli Başkanı Hacı DEMİR'e sevgilerle" şeklinde imzaladı.

Orhan AYHAN kimdir?

1957 yılında Son Posta gazetesinde spor muhabirliği ve spor yazarlığına başladı. Daha sonra sırasıyla 1962 senesinde Tercüman ve Güneş gazetelerinin spor servislerinde çalıştı. Orhan Ayhan, özellikle boks maçlarında yoğunlaştı ve bugüne kadar yüzlerce boks müsabakasını anlattı. Spor yazarlığını da bu spor dalında yoğunlaşarak yaptı.

TRT kadrosunda futbol maçlarını radyodan dinleyicilere anlattı. Boksör Muhammed Ali‘nin, Mike Tyson‘ın bütün maçlarını anlattı. 8500’in üzerinde futbol ve boks maçı anlattı. Ayrıca Wipeout adlı yarışmanın seslendirmesini de yapmıştır. 

1992 yılında Show TV’ye geçiş yaptı. 1994 yılında tekrar TRT bünyesinde genel müdür danışmanı olarak çalışmaya başladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Spor Yazarları Derneği‘nin kurucu üyesi olan Orhan AYHAN, Boks Federasyonu yönetim kurulu üyesi görevi de yaptı. Posta Gazetesi’nde boks yazıları yazdı. Avrupa ve Dünya Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu.

Kaynak için TIKLAYINIZ