PERPA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, hazırladıkları yeni projeleri açıkladı. İstanbul'un kültür ve turizm kenti olmasının yanı sıra, kongre merkezi haline gelebilmesi için çok daha fazla kongre salonuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yümlü, "PERPA B Blok binası üzerinde 15 bin metrekarelik bir alan var, biz buraya her biri 3 bin 500 kişi kapasiteli 4 ayrı kongre salonu yapmaya talibiz" dedi.
Binanın statiğinin bu tür bir ağırlık için yeterince uygun olduğunu, projenin yaklaşık 15 ile 20 milyon dolara malolacağını söyleyen Yümlü, konu hakkındaki projelerini yakın zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunacaklarını ve destek isteyeceklerini açıkladı.
PERPA'nın yanındaki arazinin Büyükşehir Belediyesi ile anlaşılarak yeşil alan ilan edilmesi halinde, altına 7 bin araçlık bir otopark üstüne ise park inşa edeceklerini belirten Yümlü, "Parkın içinde 40 metre yüksekliğinde ve zirvesinde restaurant olan bir kule dikeceğiz, kuleye gelen insanlar Haliç ve Boğaz manzarası seyredecek, PERPA artık İstanbul'un bir semti oldu" dedi.