PERPA Kedi Yaşam Alanı bakım rutini videosunu Facebook'ta İZLE Instagram'da İZLE Twitter'da İZLE Linkedin'de İZLE

Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

Kutlama videosunu İZLE

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Nedir?

Hayvan haklarını korumak isteyen kişiler 1822 yılında İngiltere'de bir araya gelerek ilk hayvan koruma birliğini kurdular. Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular. 

1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

PERPA Kedi Yaşam Alanı Nedir?

PERPA Ticaret Merkezi Temsilciler Üst Kurulu PERPA içerisinde sağlıksız biçimde yaşayan kedilerin refahını artırmak amacıyla 2018 yılında PERPA Kedi Yaşam Alanı Projesini hayata geçirdi. Projeye Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü destek verdi. PERPA B Blok teknik servisi tarafından elde bulunan atık malzemeler bir araya getirilerek kediler için yuvalar hazırlandı. Yönetim ve Perpalılar kedilere düzenli olarak su ve mama veriyor. Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kedilerin bakımlarını yapıyor.

PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi zaman ve hava koşulları nedeniyle yıpranan kedi yaşam alanını modernleştirmek için çalışma yürütmeye başladı. Ayrıntılar için TIKLAYINIZ

 PERPA koridorlarında gördüğünüz kedileri lütfen kedi yaşam alanına getiriniz. Kedileri koridorda beslemeyiniz. Koridorda beslenen kediler koridorları pisletmekte ve PERPA içerisindeki cihaz ve tesisata zarar vermektedir. Koridorlara bırakılan mama ve artık yemekler sadece kedileri değil zararlı haşere ve kemirgenleri de çekmektedir. Binamızda sağladığımız hijyeni bozmakta ve hepimiz için sağlık riski oluşturmaktadır.

Dükkanlarının önü dışkı nedeniyle pislenen Perpalılar yönetime sürekli şikayette bulunmaktadır. Müşterilerine mahcup olmaktadırlar.

Kedileri PERPA içerisinde beslenmeye alıştırdığınızda kediler yaşam alanını terk edip PERPA içerisine gelmektedir. 

Kediler PERPA içinde çeşitli kişiler tarafından bakılmaya alıştığı ya da sadece canı öyle istediği için PERPA içine kaçıyor. PERPA yönetimi PERPA’yı doğal alanı algılamış sahipsiz kedilere karşı düşmanca tavır takınamaz. Bu tavır Hayvanları Koruma Kanunu gereği yasaktır ve cezaya tabidir. 

Kedi Yaşam Alanını bu nedenle inşa ettik.

Kedileri kedi yaşam alanına alıştırarak orada gelip sevebilir, kedilere kuru mama getirebilirsiniz. 

Perpa Kedi Yaşam Alanı’na ulaşmak için PERPA 2. Kat girişinden çıkın Açık 3 Otoparkında kamyonlara ayrılmış alanın yanında kedi yaşam alanını göreceksiniz. Alan kediler için temizletildi. PERPA B Blok yönetimi tarafından hazırlanan kedi evleri alana yerleştirildi ve alanda düzenleme yapıldı. 

Perpa Kedi Yaşam Alanına yaş mama ve artık yemek getirmek yasaktır. Artık yemekler alandaki yavru kedilerin sağlığını bozmakta, hastalanmalarına neden olmaktadır.

PERPA kedilerini PERPA Kedi Yaşam Alanında Besleyiniz haberini okumak için TIKLAYINIZ

Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün katılımıyla PERPA Kedi Yaşam Alanının açılış haberini okumak için TIKLAYINIZ

PERPA Kedi Yaşam Alanı tanıtım videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Ayrıca PERPA B Blok Yönetimi PERPA bahçesindeki ağaçlara serçe, bülbül gibi küçük kuşlar için kuş yuvaları yerleştirdi. Ayrıntılar için TIKLAYINIZ