Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, PERPA bahçesi ve çevresinde peyzaj çalışmaları yapıyor. Önce, İBB ekipleri tarafından toprak dikime hazır hale getirildi.

Daha sonra ekim çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri PERPA yamacına 31.500 adet (700 kasa) kazayağı dikti.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR bahçeyi gezerek çalışmaları inceledi.

Aralık dikilen kazayakları büyüyüp yayılacak. Seneye çiçeklenip alanı kaplayacak. Geçen sene dikilmiş olan kazayakları gibi güzel bir görüntü oluşacak.

Çalışma, Başkan Hacı DEMİR'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden talebi doğrultusunda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı Sanayi ve Ticaret Platformu, İstanbul'da yer alan ticaret merkezlerinin başkanları ile toplantılar gerçekleştiriyor. Çalışma, İBB Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU'nun talimatıyla organize ediliyor. İBB İPA, PERPA Ticaret Merkezi'nin ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor. 

Uygulama için İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na, İBB Başkan Danışmanı Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU'na, İBB’ye ve İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na, İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'ne ve İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ziya DUMAN'a teşekkür ederiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Hacı DEMİR'in isteği doğrultusunda Piyalepaşa Bulvarı tarafında bulunan bayraklı alanda çevre düzenlemesi yaparak alana gül dikmişti. Güllerin açmasıyla alan temiz ve estetik bir görünüm kazandı. İBB ekipleri alanda bakım çalışması yaptı.

PERPA bahçesindeki ve çevresindeki ağaçların budama ve düzenleme işlemi de PERPA Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Demir’in İBB’den talebi doğrultusunda gerçekleşti.

Ağaçlarımız ve bitkilerimiz her yıl düzenli olarak budanıyor. Bahçemizdeki ağaçların boyları çok uzarken yer yetersizliği nedeniyle kökleri büyüyen ağaçlar, gövdelerini taşıyacak kadar gelişemiyor. Bu nedenle boyunun fazla uzaması ağacın kırılıp devrilmesine neden olabiliyor.

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü budama ekipleri tarafından güvenlik ve estetik görüntü için PERPA bahçesindeki ve çevresindeki ağaçlar, bitkiler budanarak güçlendirildi.