Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Değerli Perpalılar,

Şişli Belediyesi 12 Mart 2023 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 7440 Sayılı Kanun (Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun) gereğince vergi yapılandırması başvurularını kabul etmektedir.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 7440 sayılı yasa kapsamında getirilen kamu alacaklarının yapılandırılması uygulamasında süre uzatıldı.

Söz konusu yasayla getirilen yapılandırma uygulaması tüm vergiler, trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçlarını kapsıyor. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlenmişti.

26 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan süre uzatımına dair Cumhurbaşkanı kararına göre, yasa kapsamında öngörülen başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran'a kadar, ilk taksit ödeme süreleri de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Vergi borçlarınızı yapılandırmak için TIKLAYINIZ

Değerli Kooperatif Üyelerimiz,

Tapusu kooperatifimizde bulunan ve henüz ferdileştirme işlemini tamamlayamamış üyelerimiz, emlak vergilerini kendi adlarına tahakkuk edip kendileri ödemek zorundadır. Bu kapsamda geçmiş dönem emlak vergisi borçları bulunan üyelerimiz, bu borçlarını, 7440 Sayılı Kanun kapsamında, Şişli Belediyesi'ne vergi yapılandırma başvurusu yaparak ödeyebilirler. Yapılandırma başvurularınızı yapmadan önce PERPA B Blok Yönetim ofisini ziyaret ederek ilgili yetki yazınızı almayı unutmayınız.

Vergi borcu bulunan Perpalıların bu fırsatı değerlendirerek, ödemedikçe gecikme faizi ile katlanan borç yükünden kurtulmalarını temenni ederiz.

Vergi yapılandırma başvurularınızı:

  • Şişli Belediyesi Ana Hizmet Binası
  • Osmanbey Ek Hizmet Binası
  • PERPA Veznesi (8. kat girişten merdivenle indiğinizde 6. katta bulunan camekanlı bölüm) ve Esentepe Veznesi
  • Feriköy Engelli Koordinasyon Merkezinden de yapabilirsiniz.