"Eğik camlar tamamlandı" röportajını INSTAGRAM SAYFAMIZDA İZLEYİN FACEBOOK SAYFAMIZDA İZLEYİN 

"Bizim en önemli dış ünitelerimizden biri 11. kat, 8. kat ve 5. katta bulunan alüminyum eğik camlarımızın ve doğramalarımızın yenilenmesiydi. Yenilenmeyle ilgili planlamamızı 2023'te tamamladık. Tamamı son sistem alüminyum doğramalarla, kırılmaz cam üniteleriyle contaları ve dışarıdan da camlarının açılabilirliğini sağlanarak hem temizlik açısından hem de güvenlik açısından önemli bir hale getirdik. Tüm kullandığımız cam yenilemeleri kırılmaz camlardan oluşuyor. Herhangi bir rüzgarda, fırtınada başka bir şekilde düştüğünde parçalanarak insanlara zarar vermesinin önüne geçmek üzere kırılmaz camlarla bu cam yenilemelerini de gerçekleştirdik. Şimdi önümüzdeki yılda hedeflerimizin içerisinde herkesin de şikayet ettiği, bizim de şikayetçi olduğumuz dış cephe boyamızın ve bakımının Üst Kurulca birlikte yapılması var"

PERPA B Blok 5, 8, 11. katlar yan koridor eğik cam doğrama yenilemesinde bütün katlar tamamlandı. Zamanla yıpranan ve ekonomik ömrünü dolduran cam doğramalar sökülerek ASAŞ marka alüminyum doğrama ile değiştirildi.

Çalışma sona erdikten sonra gece estetik görünüm için eğik camların kenarlarına led çalışması yapıldı.

PERPA B Blok 11. kat eğik cam bölümü dükkanları (ARMED Güvenlik ve REKTAN Reklamcılık) yapılan çalışmayı değerlendirdi.

ARMED Güvenlik Genel Müdürü Bilal YILMAZ "Yeni eğik camlarımızdan çok memnun kaldık. PERPA B Blok Yönetimine çok teşekkür ederim" dedi.

REKTAN Reklamcılık Şirket Yetkilisi Yücel ÖZKARA "Alüminyum kompozit malzeme kullanıldı ve siyah renkli. Mükemmel oldu. Tek bir sıkıntısı kaldı bence. Dış cephesini boyatırlarsa on numara beş yıldız olur" diye konuştu.

Röportajın tamamını izlemek için TIKLAYINIZ

 

PERPA B Blok eğik cam yenilemesinin teknik detaylarını Sektör İnşaat firma sahibi Zeki İnce anlattı. İnce: "Ön camlarımızı temperli ısı cama çevirdik. Tavan camlarımızı lamine cama çevirdik. Olası bir kırılmada insanlara zarar vermemesi için yani güvenliği ön plana alarak bu proje hazırlandı. Ön camlarımızı sürgülü sistem olarak düşündük. Bu hem silinme kolaylığı sağlıyor. Hem de koridoru daraltmıyor. Hava akışını maksimum seviyede tutabiliyoruz. Tavanlarda açılır kanatlar uyguladık. Daha ferah bir ortam sağlayabilmek için. Tavandaki dört artı dört lamine camların kırılma olasılığı yok. Diyelim ki bir şekilde kırıldı. Kesme, zarar verme tehlikesi yok. Böyle bir cam seçimi yaptık" dedi. Röportajı izlemek için TIKLAYINIZ

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkan Yardımcısı Osman ARMAN da eğik cam yapım çalışmasını sürekli teftiş etti. 

Başkan Yardımcısı ARMAN çalışmanın detaylarını anlattı: "Perpa Ticaret Merkezimiz kırk yıllık bir binadır. Bu binamızın doğal olarak yıpranması, sene içerisinde muhakkak olacaktır. Bu yıpranmaları, iş güvenliği ve iş sağlığı bakımından da acil yapmamız gereken işler içerisinde almak zorundaydık. Bu sene 2023 yılında, 5., 8., ve 11. katlar eğik camlarımızı ve pencerelerimizi yeniden yaptık. Daha önce iş güvenliği açısından yapılması mühim olan 2. kat ve 8. kat yan giriş kapılarımızı yaptık. A ve B Blok olarak beraber yapmamız gereken dış cephe boyama ve ana kapımızın yenilenmesi işlerimiz vardır. Onları da her iki bloğun bütçesi doğrultusunda en kısa sürede yapmak istiyoruz"

Röportajın tamamını izlemek için TIKLAYINIZ

Eğik cam yapım sürecinden fotoğraflar

Eylül 2023 8. kat:

 

PERPA B Blok Eğik Cam Yenilemesi Nasıl Yapıldı?

Önce mevcut camlar söküldü.

İş güvenliği için korumalık demirler montajlanıp branda gerildi.

Pastan zarar görmüş ancak arındırılabilir olan profiller pastan temizlendi.

Profiller pastan temizlendikten sonra anti korozif boya ile tamir edildi.

Profil altındaki parapet duvarlarının tamiratı yapılarak dış cepheden izolasyonu sağlandı. Parapetin üzerinde bulunan demir profillerin ankre işlemleri tamamlandı.

Kullanım ömrünü dolduran cam doğramalar sökülerek hurda olarak satıldı.

Parapetlerin üstündeki yatay beton 40x20 kutu profil ile kafes dönülerek sağlamlaştırıldı. Bu kafesin üstü, 4 mm (7016) antrasit gri alüminyum kompozit panel ile kaplanarak estetik görünüm ve rahat kullanım elde edildi.

Demir profillerin alüminyum kaplaması yapıldı. İki cam aralığına numune doğrama takılarak uygunluğunun kontrolü ve onayı yapıldı. Sürgülü ve sabit yatay doğramalar yerine takıldı.

11. Kat Çalışması Önce

11. kat çalışma esnasında

11. kat eğik cam yenilemesinden sonra

Ağustos 2023 8. kat:

Eylül 2023 5. kat:

Ağustos 2023 5. kat:

Ayrıca 4, 7 ve 10. otopark katları için çift açılır olacak şekilde tek kanat olarak 4+4 lamine cam doğrama ve zemin bölümüne de damlalık mermer yapılıp doğrama mermerin üzerine konumlandırıldı.  

Yan koridor eğik cam doğramaları, daha önce yenilemesi yapılan PERPA B Blok yan giriş kapısı ile birleşerek, günümüz şartları ve teknolojisine uygun modern bir yapıya kavuştu.

Eylül 2023 itibari ile EĞİK CAM YAPIM ÇALIŞMASI

Ağustos 2023 itibari ile EĞİK CAM YAPIM ÇALIŞMASI

ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖNCE PERPA B Blok 11., 8. ve 5. katlar yan koridor eğik cam doğramaları

Verdiğimiz geçici rahatsızlık için özür diler, eğik camlarımızın Perpamıza hayırlı olmasını dileriz.