Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Perpa'nın esnafı, her türlü kolaylığı sağlayan yönetimden çok memnun. İnşaat şirketi sahibi Bilal Keskin, '6 aylık çeklerle yaptığımız alışverişlerden dolayı bankalarla sıkıntıya girdiğimizde yönetim hemen yardımımıza koşuyor' dedi

Esnafın sıkıntısını yönetim hallediyor
AnlaŞIlan o ki; Perpa yönetimi, esnafına sahip çıkıyor. Hangi esnafa sorsak, mutlaka yönetimle ilgili iyi şeyler söylüyor. Protesto olan çekler konusundan tutun, banka, depo, berber, noter ve verilen diğer tüm hizmetlere kadar yapılan kolaylıklar esnafı mutlu ediyor.

Tamer Açıkgöz - Pozitif Mühendislik
İNŞAAT tesisat, ısıtma ve soğutma tesisatları kuruyoruz. İnşaat sektörüne göbekten bağlıyız. Genelde 2006'ya hızlı girdik ama faizlerin de artmasından dolayı yatırımlar durmak üzere. Toplu yatırım kurumları ve müteahhitler frene basmış durumda. Kriz ancak sektöre para girmesi ile çözülür. Tabii bir de faizlerin aşağıya çekilmesi gerekiyor. İnşaat tek başına değil ki. Demir çimentodan tutun, halısından avizesine buzdolabına kadar, yeni eve lazım her şeye lokomotif oluyor. İnşaattan beslenen en önemli sektör de tesisat tabii ki. Girişimciler ise yatırım maliyeti de belli olmayınca, 'Kalsın kardeşim' diyor. İnşaatı yarım bırakıyor. Hızlı büyümenin hızlı duruşu oldu. Mortgage'ın gelmesi hevesi ile başlamıştı. Ekonomi ve borsamız her şeyden etkileniyor. Amerika'da bir şey oluyor, bizim ekonomi etkileniyor. İktidarımız Amerika'nın elinde olunca böyle oluyor. Önce ekonomiyi, sonra siyaseti ele geçiriyor. Şu anda Amerika'nın icazeti olmadan hiçbir şey yapılamıyor. Adamlar doları 1800'e çıkarıyor. Niye çıktığını da kimse bilmiyor. Sonra yeniden düşüyor. Dolardan yabancı yatırımcı yüzde 27 kazanıyor. 1800'den satıp 1400'e düşünce tekrar alıyor. Hiçbir sektörde böyle bir kar yok. Perpa'da büro ve depolarımız var. Dışarıda kar, kış, kıyamet bile olsa burada noterden bankaya, berbere kadar tüm ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz.

Gökhan Sever - Ajans Medya
REKLAM ve tabela hizmetleri veriyoruz. Özellikle fuar dönemi olduğu için işlerimiz çok iyi. Perpa'dan memnunuz genel olarak. Perpa dendiği zaman herkes biliyor. Otoparkta zaman zaman yığılma oluyor ama yönetim şu an bu sorun üzerinde çalışıyor.

Bilal Keskin - Keskin İnşaatçılık
KENDİ imalathanemiz de var Talatpaşa'da. Müşteri kapasitemiz çok iyi ama ödemelerin 6 ay sonraya kesilen çeklerle yapılması bizi zor durumda bırakıyor. Dolayısı ile bankalardan kredi almakta zorlanıyoruz. Allahımız'a şükürler olsun. Şu an büyük bir sıkıntımız yok. Gayet iyi gidiyor. Perpa'dan çok memnunuz. Gerektiği durumlarda yönetim hemen yardımımıza koşuyor.

Alkaya İnşaat San.Tic. Ltd.Şti: 12 senedir Perpa'da olan şirket, ithalat ve ihracat yapıyor. Üçyüze yakın ürün yelpazesi ile bu sektörde lider. Parakende olmamısından yakınan şirket sahibi Orhan Alkaya, Perpa'nın cazip hale getirilmesi ve alıcı ama gerçek alıcıları, Perpa'ya çekmemiz gerekir. Özellikle büyük kullanıcı şirketlerin alım yetkililerini burada görmek istiyoruz. Biz daha çok Anadolu müşterisine ve bizi tanıyan, itimat eden müşterilerimizle çalışıyoruz. Perpa'nın tanıtımı iyi yapmalı ve daha çok gelinen bir merkez haline getirmemiz gerekir. Burada yapılması plananlanan fuar alanı çok önemli, daimi fuar alanına ihtiyacımız var. Otoparkımız daha işler, müşterilere yönelik, satılan ürünlerin nakliyesi sırasında daha süratli işlevi olan park alanına ihtiyacımız var. Perpa'yı iyi değerlendirmemiz ve her santimetre karesinden istifade etmeliyiz. Perpa çok büyük bir alışveriş merkezi oldu. İlk gelen insanlar kapıları bile karıştırıyorlar içerdeki dükkanların kapı girişinde yönlendirmesi olmalı. Mevcut kapılarımızın harfler koyarak müşteriye kolaylık sağlamamız gerekli. Güvenlik çok önemli, bu kadar büyük bir alanda, bu güne kadar çok fazla bir olay olmadı. Fakat dükkanlardaki kiracıları ve yeni gelenleri mutlaka sıkı güvenlik önlemleri almalıyız. Perpa'ya zarar verebilecek olaylara sebebiyet vermemiliyiz. Perpa dünyanın en büyük alışveriş merkezidir. Ciddi anlamda sahip çıkarak korumalıyız.

Gaz Aletleri ve Cihazları Ticaret ve San. Ltd. Şti: 1990 senesinden bu yana Perpa'da hizmet veriyor. Şirket yöneticisi Jilbert Mutaf, kesim kaynak malzemeleri ve makinaları ve bu makinelerin malzemelerini ithal ettiklerini, Perpa'nın bu konularda çok büyük bir merkez olduğunu söyledi. Perpa'nın tanıtımının iyi yapıldığını, kendi konusu olan gaz aletlerini kullanan ve ihtiyacı olan toptancı sektörünün Perpa'yı bildiğini ve ihtiyaçlarını buradan temin edeceklerin bildiklerini söyledi.