PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasına sahip oldu!

Goldcert Belgelendirme Kuruluşu Genel Müdürü Baş Denetçi Ender Aydın: "Kuruluşumuz tarafından görevlendirilen denetim ekiplerinin PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi belgelendirme tetkikleri başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Ekibimizce oluşturulan raporlar incelenmiş, PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimlerinin ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikaları tescillenmiştir" dedi.

ISO 9001:2015 sertifikasına sahip olan kuruluşlar, müşteri memnuniyetinin artırılması hedefiyle düzenli iç ve dış denetim yapar. Mevzuat şartlarının tamamını karşılayan firmalara verilen Dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetimi sistemidir.

PERPA Kooperatifi ve B Blok ISO alım süreciyle ilgili ayrıntıları incelemek için TIKLAYIN

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifika Belgelendirme Denetim Muayene ve Eğitim Hizmetleri Baş Denetçisi Murat GÜLEN tarafından ilk denetim 15 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi yüzde 100 oranında denetimden geçti. Baş Denetçi GÜLEN'in minör düzenleme taleplerinin aynı gün içinde hızla yerine getirilmesinin ardından PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası almaya hak kazandı.

Toplantıya PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Genel Müdürü Vehbi ÖZGÖZ ile Kalite Yöneticisi Ömer ÖZGÜL, ISO süreci Danışman firmamız Kalibre Mühendislik Proje Yöneticisi Göksel YILDIRIM ve PERPA Kooperatifi ile PERPA B Blok bünyesinde bulunan bölümlerin sorumluları katıldı.

Baş Denetçi GÜLEN, bölümleri ziyaret edip sertifikalama süreci için gerekli olan hazırlanmış evrakları, bölüm işleyişlerini inceledi. Bazı bölümler için geliştirme önerilerinde bulundu. İki minör düzenleme talebi oldu.

Minör düzenleme taleplerinden biri Kooperatif diğeri de PERPA B Blok Yönetim evraklarıyla ilgili oldu. Kooperatif için "dış kaynaklı doküman listesinde enerji ve yangın mevzuatları görülmedi" raporu verildi. Aslında var olan ancak sunulması atlanan söz konusu evrak hemen başdenetçiye takdim edildi.

PERPA B Blok için de "kuruluş bağlamında iklim değişikliği hususların değerlendirilmediği" tespiti yapıldı. Söz konusu değerlendirme "PERPA B Blok Binası Enerji Etüdü Raporu" olarak var olduğu için rapor başdenetçiye takdim edildi. Böylece sertifika alım süreci için bütün evraklar tamamlanmış oldu. Aşağıda ekte iki minör düzenleme talebi (uygunsuzluk raporunu) ve sunularak kabul gören raporları inceleyebilirsiniz.