PERPA Ticaret Merkezi esnafının kalbinde taht kuran çok değerli Ali Rıza TEMEL hocamız PERPA Kooperatifi Yönetimini ziyaret etti.

PERPA Kooperatifi Başkanı Atakan YÜCEL, Sayın TEMEL'in ziyaretinden büyük bir kıvanç duyduğunu dile getirdi. Ali Rıza TEMEL, PERPA Kooperatifi seçimini kazanarak göreve başlayan yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Yeni dönemin PERPA'ya hayırlı olması için dua etti.

Ziyarette PERPA Kooperatifi Başkan Yardımcıları Selahattin ÇEKİÇ ve Hakan TAŞ, Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan KARTAL, Mehmet Sıddık ÖZKAN, Erarslan ALKILIÇ, Denetleme Kurulu Başkanı Halil Erdem GÜLTEKİN ve Perpalılar yer aldı.

2024-2027 Dönemi PERPA Kooperatifi Yönetim ve Denetleme Kurulları Kimdir? TIKLAYINIZ

Sayın hocamız Ali Rıza TEMEL, Başkan Atakan YÜCEL'e kendi yazdığı "İnsan Nedir? Hak ve Hürriyetleri Nelerdir?" isimli kitabını hediye etti.

Ali Rıza TEMEL'in PERPA için Önemi   

İlahiyatçi Yazar Ali Rıza TEMEL, 30 senedir her Cuma, PERPA Mescidinde gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim'i baştan sona, hiçbir ayet atlamadan tefsir ederek tamamladı. TEMEL, verdiği eğitimlerle, kitaplarıyla birçok hoca ve talebe yetiştirdi. Türkiye'nin yaşayan ilim hazinesi olarak adlandırılan Ali Rıza Hocamızla ilgili Anadolu Ajansı belgeselini izlemek için TIKLAYINIZ  

Ali Rıza Temel Kimdir?

1946 yılında Manisa/Demirci'de doğdu. 1967'de Balıkesir İmam-Hatip Okulu'nu, 1971’de İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 1967-1975 yılları arasında vaizlik yaptı.

1976'da Haseki Eğitim Merkezi'ne kursiyer olarak katıldı. Kurs sonunda aynı merkezde asistan olarak görevlendirildi.

1982-1987 yılları arasında Brüksel İslam Kültür Merkezinde Türk temsilcisi olarak görev yaptı. Aynı merkezdeki İslam Enstitüsü'nde ulumu'l-Kur'an dersleri okuttu.

25.05.2011 tarihinde emekliye ayrıldı. Hocamız  Halen Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Arapça ve tefsir dersleri okutmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.     

ESERLERİ:

  • İslam Davası ve Münafıklar

  • İslam'da Dış Politika ve Diplomasi

  • İslam 'da ve Batıda İnsan Hak ve Hürriyetleri

  • Ayet ve Hadisler İşığında Dini ve Sosyal Hayatımız

  • Mutlu bir yuva nasıl kurulur?

  • Müslümanların dünü, bugünü, yarını (Terceme)

  • İslam iktisadının üstünlüğü (Terceme)

  • İnsanlara iyilik hakkında kırk hadis (Terceme)

  • Sağduyu çağrısı

Kaynak için TIKLAYINIZ