Perpa esnafı yurtdışına şube açıyor!
Karaköy Perşembe Pazarı esnafı tarafından dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın da desteğiyle kurulan PERPA kooperatifi yurtdışına açılıyor
07 Ekim 2006 08:21

PERPA Toptancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yünlü, Türk KOBİ’lerinin rekabet gücünü artırmak için Moskova ve Şangay gibi dünyanın en önemli ticari alanlarında iş merkezi kurmayı planladıklarını belirtti.


“DIŞ TİCARET FİRMASI KURACAĞIZ”
Yümlü, ANKA’ya yaptığı açıklamada, KOBİ’lerin tek başlarına dünyayla rekabet etme şansı bulunmadığını ifade ederek, “Artık ürettiğimiz malı müşterinin ayağına götürme dönemidir. Türkiye’nin en büyük KOBİ merkezi olan PERPA’nın bir dış ticaret firması kurarak, kendi ürünlerini ihraç etmesi gibi bir planımız var. Yurtdışında iş merkezleri açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


“RUSYA VE ÇİN PAZARINDA MARKA OLABİLİRİZ”
Yümlü, 300-500 KOBİ’nin biraraya gelerek dünyanın önemli pazarlarında Türkiye’deki “Outlet” sistemi gibi bir sistem kurabileceğini dile getirerek, bu amaçla yakın zamanda Moskova’ya bir gezi yapacağını ve iş merkezi kurmak için araştırmalarda bulunacağını kaydetti. Hükümetin de bu tür projelere destek vermesi gerektiğinin altını çizen Yümlü, Türk üreticilerin özellikle Rusya ve Çin pazarında rahatlıkla “marka” olabileceğini vurguladı.


 “PERPA, PENTAGON’DAN SONRAKİ EN BÜYÜK MONO-BLOK GÖVDELİ BİNA”
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci “mono blok” gövdeli binası olan PERPA Ticaret Merkezi’nde şu anda 4 bin 380 firmanın iş yaptığını ve doluluk oranının yüzde 98’ler civarında olduğunu belirten Yümlü, PERPA’nın tek çatı altında 20 bin kişinin çalıştığı, her gün ortalama 15 bin aracın giriş çıkış yaptığı ve günde 40 bin kişi tarafından ziyaret edilen bir iş merkezi haline geldiğini ifade etti.


“OTOPARK KAPASİTESİ 6 BİN 500 ARACA ÇIKARILACAK”
Yümlü, gittikçe büyüyen ve kalabalıklaşan PERPA’nın ciddi bir otopark sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Şu anda, 3 bin 500 araçlık açık ve kapalı otoparklarının bulunduğunu ancak ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Yümlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla otopark kapasitesini 6 bin 500 civarına çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. Yümlü, otopark inşaatı için Nisan 2007’de temel atmayı hedeflediklerini dile getirdi.


“PERPA BÜNYESİNDE PLAZA VE OTEL KURACAĞIZ”
Yümlü, yeni otopark ile birlikte PERPA bünyesinde bir plaza ve otel yapacaklarını da sözlerine ekledi. Plaza ve otel konusunda henüz bir maliyet çalışması yapmadıklarının altını çizen Yümlü, PERPA’nın her geçen gün artan kapasitesine göre yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini vurguladı.


“PERPA İSTANBUL’UN YENİ MERKEZİ OLDU”
PERPA’nın konum itibariyle İstanbul’un yeni merkezi olduğunu dile getiren Yümlü, “PERPA, TEM ile E-5'in kesiştiği noktadadır. Bir taraftan, şehir dışı ana arterlere 500 metre mesafede, bir taraftan da merkezi iş alanı dediğimiz Levent-Aksaray-Eminönü'ne 5-10 dakika mesafededir. İstanbul'un merkezi eskiden Şehzadebaşı Camii idi. Artık merkez PERPA'dır. Çünkü bütün yollar PERPA'ya çıkıyor” dedi.


 “PERPA İÇİN REKLAM İHALESİNE ÇIKACAĞIZ”
Yümlü, gelecek günlerde PERPA için toplu bir reklam ihalesine çıkacaklarını belirterek, ihale tarihini yakın bir zamanda açıklayacaklarını ifade etti.
PERPA’nın 669 bin metrekare toplam alana, 45 bin metrekare oturma alanına ve 38 kilometrelik yola sahip 13 katlı dev bir yapı olduğunu hatırlatarak, “PERPA’nın reklam işleri ciddi bir profesyonellik gerektiriyor. Çıkacağımız ihaleye büyük ilgi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


“EN DÜŞÜK SUÇ ORANLARINA SAHİBİZ”
İstanbul’da suç oranlarının sürekli artmasına rağmen, PERPA gibi büyük bir iş merkezinde suç oranlarının çok düşük olduğuna dikkat çeken Yümlü, “Emniyet’ten edindiğimiz bilgilere göre, İstanbul genelindeki iş merkezleri arasında en düşük suç oranlarına sahibiz” dedi.


“ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”
Yümlü, PERPA ve çevresinin güvenliğinin 100 kişilik bir ekip tarafından sağlandığını belirterek, “Güvenlik görevlilerimiz bize bağlı çalışanlardan oluşuyor. Herhangi bir özel güvenlik şirketi ile çalışmayı da düşünmüyoruz. PERPA’nın güvenliği emin ellerde” diye konuştu.


(ANKA)