Sevgili Perpalılar,

27 Nisan 2019 Cumartesi günü PERPA B Blok 10. katta bir dükkanda çıkan yangınla ilgili üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi tekrar sunarız.

YANGININ ÇIKTIĞI ANDA YANGIN SÖNDÜRME SPRINKLER SİSTEMİMİZ DEVREYE GİRMİŞTİR. SPRINKLER SİSTEMİMİZİN ÇALIŞMADIĞINA İLİŞKİN YANILTICI BİLGİLER DOĞRU DEĞİLDİR (konu ile ilgili olay anında çekilmiş bir videoyu sizlerle sosyal medya üzerinden açıklaması ile ayrıca paylaşacağız).

Yangın söndürme konusunda eğitimli güvenlik ekibimiz ve teknik ekibimiz hızla olay yerine gelmiştir. Yangına (Sprinkler sistemi haricinde) ilk önce 2 adet 50 kg, 6 adet 12 kg, 7 adet 6 kg biyolojik köpük tüp ile müdahale edilmiştir. Ayrıca yangın dolabından hortumla su ile müdahale edilmiş, esnafımız da kendi yangın tüpleri ile ekibimize destek vermiştir.

EĞER YANGIN SÖNDÜRME SPRINKLER SİSTEMİMİZ ÇALIŞMIYOR OLSA İDİ KORİDORA KADAR ÇIKAN YANGIN DAHA BİRÇOK DÜKKANA DA ULAŞACAK VE YANGIN HIZLA BÜYÜYECEKTİ.

Ekibimizin ilk müdahalelerinin ardından itfaiye olay yerine ulaştı. İTFAİYE EKİPLERİ, ELEKTRİK ODALARINA SU GİTMESİN DİYE BAZI YERLERDEKİ YANGIN SÖNDÜRME SPRINKLER SİSTEMİMİZİN ULAŞIMINI KESMEMİZİ İSTEDİ. “SİZ SUYU KESİN, SOĞUTMAYI BİZ YAPACAĞIZ” DEDİLER. BU NEDENLE BAZI YERLERDE SPRINKLER SİSTEMİNİN ÇALIŞMASI GÜVENLİK NEDENİYLE ZORUNLU OLARAK DURDURULDU.

PERPA Kooperatifi 2018 Yılı Olağan Genel Kurulu biter bitmez yönetim kurulumuz yangının çıktığı dükkanı ve etkilenen diğer dükkanları yerinde ziyaret etti. Cumartesi ve Pazar günü boyunca temizlik ve teknik ekiplerimiz durmadan çalıştı. 29 Nisan 2019 Pazartesi sabahı erkenden Yönetim Kurulumuz, Güvenlik Müdürlüğümüz ve Teknik ekibimiz yangında duman, su ve ateşten hasar gören bütün dükkanları teker teker ziyaret etti. Geçmiş olsun diyerek hasar tespit çalışması yaptı. Tutanaklar tutuldu, ayrıntılı resimler çekildi. Yönetim daha sonra kendi arasında toplantı yaparak planlama yaptı, kararlar aldı.

YÖNETİM KURULU KARARLARI:

- HASAR GÖREN DÜKKANLARIN TAMAMININ DÜKKAN İÇİ TEMİZLİK, BOYA, CAM VE DOĞRAMA HASAR GİDERME İŞLEMLERİ PERPA B BLOK YÖNETİMİ TEKNİK VE TEMİZLİK EKİPLERİ TARAFINDAN YAPILACAKTIR.

- YÖNETİMİN GÖZÜNDEN KAÇAN YANGINDAN ZARAR GÖRMÜŞ BİR DÜKKANINIZ VAR İSE PERPA B BLOK YÖNETİMİ TEKNİK SERVİSİ İLE İRTİBATA GEÇİNİZ.

  • Diğer hasarlarla ilgili yasal süreç yönetim tarafından bizzat takip edilecektir.
  • Bir daha böyle üzücü bir durumun yaşanmaması için detaylı bir inceleme ile önlemler alınacaktır.
  • Bütün dükkanlar kontrol edilecek, sektörleri ve yaptıkları işler incelenecek, gerekirse belediyeye bilgilendirme ve ihbar yapılacaktır.
  • Sadece yönetim, teknik ve güvenlik personelinin değil esnafımızın da yangın konusunda eğitim alması için belediye ve İtfaiye ile iş birliği yapılacaktır.

- YÖNETİMİMİZİN İLK HEDEFİ: HASAR GÖREN DÜKKANLARIN NORMAL TİCARİ FAALİYETLERİNE HIZLA GERİ DÖNMELERİNİ SAĞLAMAKTIR. BU AMAÇLA YÖNETİMİMİZ TEMİZLİK VE TEKNİK PERSONELİMİZE EK OLARAK 40 TEMİZLİK PERSONELİ, 10 BOYA PERSONELİNİ GEÇİCİ OLARAK İSTİHDAM EDECEKTİR.

YANGININ ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE DUYARLILIKLA ÇALIŞAN TEMİZLİK, TEKNİK, GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİMİZE, YANGIN GÜNÜNDEN İTİBAREN TUTANAKLAR VE ESNAFIMIZI BİLGİLENDİRME İÇİN HASARLARI AYRINTILI ŞEKİLDE FOTOĞRAFLAYAN PERPA TV EKİBİNE VE BU ZOR SÜREÇTE YARDIMLARINI ESİRGEMEYEREK KENDİ TEMİZLİK VE TEKNİK EKİPLERİ İLE BİZE DESTEK VEREN PERPA A BLOK YÖNETİMİ'NE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

PERPA KOOPERATİFİ VE PERPA B BLOK YÖNETİMİ

 

FOTOĞRAF AÇIKLAMALARI:

1. ve 2. Fotoğraf: Yangına müdahaleden iki kare

3. ve 4. Fotoğraf: Yangının çıktığı dükkan

5. Fotoğraf: Yangının çıktığı dükkanın yanındaki dükkan

6. Fotoğraf: PERPA Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Demir ve yönetim kurulumuzun, Kooperatif 2018 yılı Genel Kurulunun hemen ardından hasar gören dükkanları ziyareti

7. ve 8. Fotoğraf: 28.04.19 Pazar günü ekiplerimizin hasar giderme çalışmaları

9., 10. ve 11. Fotoğraf: 29.04.19 Pazartesi sabahı yönetim kurulu, güvenlik, teknik ve PERPA TV personelinin dükkanları hasar tespit ve geçmiş olsun ziyaretleri

12. ve 13. Fotoğraf: Yönetim kurulumuzun bir kısmı güvenlik ve teknik personelimiz ile toplantıda. Daha sonra toplantıya diğer yönetim kurulu üyeleri de eklenmiştir.

14., 15. ve 16. Fotoğraf: 29.04.19 Pazartesi günü hasar giderme çalışmaları devam ediyor.