İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Koronavirüs Covid 19 salgın sürecini İstanbul’daki büyük ticaret merkezleriyle değerlendirdi. 15 Nisan Çarşamba günü saat 15:30’da videokonferans ile toplantı yapıldı.

Toplantı mektubu PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Başkanı Hacı Demir, PERPA A Blok Başkanı Hasan Sezgin’e gönderildi.

Ekrem İmamoğlu toplantı davetinde şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin motor gücü konumunda olan İstanbul ticaret hareketliliğinin COVID-19 sürecinden nasıl etkileneceğine dair veriye dayalı senaryoları tartışmak ve yakın gelecek için şehrimiz adına politika önerileri geliştirmek üzere Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul Ticaret Masası’nı hayata geçirmek istiyoruz.
İşletmelerimizin ve esnafımızın güç kaybetmelerinin önlenebilmesi başta olmak üzere süreç sonunda İstanbul ekonomisinin hızla ayağa kaldırılabilmesi için gerekli önlem ve politikaları, sizin de dahil olduğunuz ticaretin önemli temsilcileriyle tartışmak ve hep birlikte ortak akılda buluşmak istiyoruz. Bu maksatla yapmayı düşündüğümüz toplantımıza katılımınızdan mutluluk duyacağım.”

Toplantıda konuşan Başkan Hacı Demir: “A ve B Blok yönetimleri olarak PERPA’da bulunan esnafımızın can ve mal güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması noktasında Şişli Belediye Başkanımız Sayın Muammer Keskin’le ortak çalışma yaptık. Tüm binamızı yani 650 bin metrekareyi dezenfekte ettik. Şişli Belediyesi 10 personelimize eğitim verdiler. A ve B Blok beşer kişilik dezenfekte ekibi oluşturarak asansörler ve ortak kullanım alanları daha sık olmak üzere tüm binayı sürekli dezenfekte ediyoruz. Binamızın yan yaya girişlerini kapadık. Ana girişlerden gelen ziyaretçilerimizin ve araba ile gelen ziyaretçilerimizin ateşlerini ateş ölçer ile ölçüp maskelerini de kontrol ederek çarşıya girişlerini sağlıyoruz. Acil durumda ilgili mercilere yönlendirmesini yapıyoruz. İş yeri hekimimizden de sağlık desteği alıyoruz. 
Ancak bir sorunumuz var. İş güvenliği malzemelerinin satışı noktasında önemli bir piyasayız. Maske, eldiven, tulum konusunda devletimizin aldığı perakende satılamama, diğer firmalara verilememe kararı bizim için sıkıntı yaratıyor. PERPA yönetiminde bulunan 320 personelimiz günde iki maske kullansa günde 600 maskeye ihtiyacımız var. Ziyaretçilerimizden maskesi olmayanlara da vermek istesek ihtiyacımız çok artıyor. Kapalı alanlarda maskesiz bulunulmaz emri var ama bir yandan da maske tedariki konusunda sıkıntı var. Bir diğer sorun da İTO Başkanımız Şekib Avdagiç ile yaptığımız toplantıda da konuşuldu. İşverenler üzerindeki maliyetlerin eşit dağıtılması noktasında devletten yardım bekliyoruz” dedi.

PERPA A Blok Başkanı Hasan Sezgin: ‘‘Gelecek için planlamalar yapmalıyız, üretim ve istihdamın karşılaşacağı sorunlar için birlikte çözümler üretmeliyiz. Perpa Ticaret Merkezi’nin 25 bin çalışanı, günlük 50 bin ziyaretçisi var. Bugün itibari ile ticaret merkezimizin %70’i kapalı durumda. İBB tarafında kurulan Ticaret Masası’ndan memnun olduk. Bu toplantılar belirli periyotlarla sürdürülerek kalıcı hale getirilmelidir. Salgın sonrası ilk toplantı için siz Sayın İmamoğlu’nu ve tüm ticaret merkezlerinin başkanlarını Perpa’ya davet ediyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Ticaret masası toplantıları her zaman olacaktır, görüşleriniz ve gösterdiğiniz dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Meclis Üyesi Nuri Aslan, Mısır Çarşısı Başkanı Ömer Başıbüyük, Bayrampaşa Hal Müdürü İsrafil Aydın, Anadolu Hal Başkanı Mevlüt Yılmaz, Giyimkent Başkanı Muzaffer Cevizli, Kuyumcukent Başkanı Nevzat Sudaş, Masko Başkanı Mehmet Mutlu, Modoko Başkanı Koray Çalışkan, İstoç Başkanı Nahit Kemal, Yedpa Başkanı Salih Sami Atılgan, Kapalıçarşı Başkanı Fatih Kurtulmuş yer aldı.