AKÜTEK Enerji Sistemleri
Şirketimiz, Kuru Aküler, Jel Aküler, Deep Cycle Aküler ve Marin Aküler konusunda ithalat, ihracat, satış ve satış sonrası destek hizmetlerini vermek amacıyla kurulmuştur. Hizmet vermeye başladığımız günden bu yana %100 müşteri memnuniyeti ilkesini benimsemiş bir firma olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Firmamız, CSB Akülerin Türkiye dağıtıcı bayiliğini yapmaktadır. Şirketimizin merkezi Perpa Ticaret Merkezindedir. Perpa da ki depolarımızın haricinde Perpa ve Ümraniye de depolarımız bulunmaktadır.
İSTANBUL içi sevkiyatları kendi araçlarımızla, İSTANBUL dışı sevkiyatları ise anlaşmalı kargo ve ambarlarla yapmaktayız.
Kalite Politikamız
Bayiliğini yaptığımız ürünlerin kalitesinin devamlılığına ve tutarlılığına önem vermekteyiz. Siz değerli müşterilerimizin, her türlü istek ve eleştirileri firmamız tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.
Personelimiz en değerli varlığımızdır. Gelişimleri ve memnuniyetleri AKÜTEK Enerji Sistemleri yönetimi için çok önemlidir. Bu durum, değerli müşterilerimize daha iyi hizmet vermemizi sağlamaktadır.
Müşteri beklentilerini karşılamak ve memnuniyetini sağlamak temel amacımızdır. Kalite ve dürüstlük; şirketimizin, çalışanlarımızın güvencesidir.
AKÜTEK Enerji personeli, tüm ilişkilerinde, dürüstlüğü, açıklığı, doğruluğu, olmazsa olmaz ilkeleri olarak benimsemiştir.
Firmamızın personelleri, sektörle deneyimi, çözüme odaklı yaklaşımı ile müşterilerinin Aküler konusunda tüm ihtiyaç ve sorunlarına, hızlı ve doğru bir şekilde cevap verecek kapasitedir.
Akünün Kullanım Alanları
Kuru Akü modelleri, Kesintisiz Güç Kaynaklarının temel bileşenlerinden biri olmanın yanı sıra, telekomünikasyon, alarm ve güvenlik sistemleri, rüzgar enerji sistemleri, güneş enerji sistemleri, savunma sanayi, redresör vs. uygulamalarda da kullanılır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı arttıkça akülere duyulan gereksinim de artmaktadır.
Aküler, enerji kesilmesi durumunda, çalışmakta olan cihazların enerjisinin kesilmemesini ve kullanıcının sistemlerini güvenle kapatabilmesi için gerekli olan zamanı sağlamak amacıyla kullanılırlar.
Endüstriyel aküler genel olarak AGM ve JEL olmak üzere ikiye ayrılır. Bunlar da kendi içlerinde çeşitlere ayrılır. Uygulama yerlerine göre bu çeşitler içinden en uygunu seçilmelidir. Örneğin çok sık şarj-deşarj olan sistemlerde deep cycle aküler; güneş enerjisi sistemlerinde jel aküler seçilmelidir.
Derin Deşarj : Bir Kurşun Asit akü, enerji depolama kapasitesinin %80-90’ına kadar deşarj edilerek kullanılırsa ömrü ciddi şekilde azalacaktır. Bunu önlemenin yolu ise enerji ihtiyacınızın belirlenmesi ve akülerinizin kapasitesinin bu ihtiyacın üzerinde belirlenmesidir. Aküleriniz ne kadar az deşarj olurlarsa ömürleri de o kadar uzun olur..!
Ortam Sıcaklğı : Akülerin çalıştıkları ortam sıcaklığı ömürlerini belirleyen etkenlerden en önemlisidir. İdeal çalışma sıcaklığı olan 20 °C’nin üstündeki ortam sıcaklığı akülerin ömürlerini ciddi şekilde azaltır.
Akü Döngü sayısı : Bir akünün ömrü, tüm şartlar ideal olsa bile belirli bir sayıda şarj-deşarj ile sınırlıdır. Bu sayı değişik marka ve modellerde değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak1000 civarındadır. Elektrik kesilmelerinin çok sık yaşandığı ve akülerin her gün devreye girip çıktığı bir sistemde akü ömürleri de kaçınılmaz olarak kısalacaktır.
Akünün Son Kullanma Tarihi : Her akünün bir son kullanma tarihi vardır ve fabrikada üretildiği andan itibaren ömür saati işlemeye başlar. Akülerin iç yapıları kimyasal olduğundan tepkimeler üretim anında başlar ve ideal şartlarda kullanılsalar hatta hiç deşarj edilmeden sürekli şarjda tutulsalar bile kapasiteleri düşer ve sonunda kullanılmaz hale gelirler.
Depolama : Akülerin uzun süre depolanmaları halinde belirli periyotlarda ( 6-9 ay ) şarj edilmeleri gerekir. Şarj edilmezlerse iç dirençlerinden dolayı kapasite kaybı olacağından sülfatlaşma başlar ve aküler kullanılamaz hale gelebilirler.
Akülerin Ömür Beklentisi : Günümüzde kuru tip akülere yasal zorunluluklardan dolayı her akü satıcısı 2 yıl garanti vermek zorundadır. Ancak garanti ile çok sık olarak karıştırılan bir konu vardır. O da akülerin ömür beklentisidir. Kuru tip aküler 3-5 yıl, 5 yıl, 5-7 yıl, 10 yıl ya da 10+ yıl ömür beklentili olarak üretilmekte ve satışa sunulabilmektedir… Bu değerler akü için ideal bir kullanma koşulu yaratıldığında, o aküyü yaklaşık olarak kaç yıl kullanabileceğimiz bilgisini bize vermektedir… Yaygın olarak kullanılan aküler 5 yıl ömür beklentili akülerdir.