Akın Gürbüz, Türkiye'deki birçok prestijli şarap imalathanesinde şarap üreticisi ve şarap danışmanıdır. Kaliforniya Üniversitesi, Davis'ten Bağcılık ve Enoloji alanında lisans derecesine sahiptir. Ayrıca Akın Gürbüz, Brooklyn College, New York City University of Computer and Information System'de yüksek lisansını tamamlamıştır.
Akın, Gürbüz Gıda A.Ş.'nin kurucusudur. Birinci sınıf Türk şaraplarının üretimine odaklanan İstanbul merkezli bir şirket. Londra'daki Uluslararası Şarap Yarışması Yarışmalarında jüri üyesidir. Düzenli olarak dünya çapında şarap yarışmalarına, sempozyumlara, şarap tadımlarına ve şarap eğitimi etkinliklerine katılır. Hem ev-şarap yapımcısı hem de şarap endüstrisi profesyonelleri için bağ yönetimi ve şarapçılık konusunda yerel ve uluslararası seminerler düzenlemekte ve vermektedir.
Akın, üzüm yetiştiriciliği ve şarap yapımında sürdürülebilir, organik ve biyodinamik uygulamalarla ilgileniyor. Şarap işinde kümelenmenin güçlü bir destekçisidir. Trakya Şarapçıları grubunun kurucusu ve Türk Şarap Blogcuları grubunun kurucularındandır.
Akın, eşi Melike Gürbüz ve iki kızı Alya ve Alara ile birlikte Tekirdağ'da yaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye çifte vatandaşıdır.
Sektörler
TOPTAN GIDA VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
- Üzümden şarap, köpüklü şarap, şampanya vb. üretimi