Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

PERPA Ticaret Merkezi Ünal MISIRLIOĞLU Kapısı açılış töreni 15 Nisan 2022 Cuma günü saat 14:30'da gerçekleşti. 

PERPA Yapı Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi Kurucu Başkanı Ünal MISIRLIOĞLU, PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Üyesi Mete ALATON, PERPA Yapı Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hacı DEMİR, Başkan Yardımcıları Osman ARMAN, Harun SOLAKOĞLU, Mürsel CÖMERT, Sayman Üye Hasan AKDEMİR, Üyeler Harun AĞIRBAŞ, Abdullah İPEKLİ, Aslı ARSLAN, Mustafa Saim YILDIRIM, PERPA Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Cenk YAZAN, PERPA B Blok Genel Müdürü Vehbi ÖZGÖZ, PERPA B Blok Eski Genel Müdürü Remzi YÜZBAŞIOĞLU, PERPA Kontrol Mimarı ve Eski Teknik Müdürü Ömer ESAT, Tanju MISIRLIOĞLU, Selahattin MISIRLIOĞLU, Perpalılar açılışta yer aldı.

Başkan Hacı DEMİR: "Perpalılar olarak Sayın MISIRLIOĞLU'na ve Kurucular Kurulumuza büyük saygımız ve gönül borcumuz vardır. PERPA B Blok 8. kat yan giriş kapımızı iş güvenliğine ve kalite standartlarına uygun biçimde yeniledik. 8. kat yan girişimiz Perpa’ya yakışan temiz, estetik ve modern bir görünüm kazandı. Kurucu Başkanımız Ünal MISIRLIOĞLU'nun adını vererek, kendisini onurlandırmak istedik" diye konuştu.

PERPA Yapı Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi Kurucu Başkanı Ünal MISIRLIOĞLU, Başkan Hacı DEMİR'e ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederek Perpalılara sevgilerini iletti. "Gençlere oturmak yakışmaz, her zaman çok çalışmak ve faydalı olmak gerekir. Genç Perpalılara iyi insan olmayı, birlik olmayı, çalışkan olmayı tavsiye ediyorum" dedi.

PERPA 8. Kat Yan Giriş Kapısına Sayın Ünal MISIRLIOĞLU'nu genç Perpalılara ve ziyaretçilerimize tanıtmak amacıyla MISIRLIOĞLU'nun fotoğraflı özgeçmişi yerleştirildi.

Ünal MISIRLIOĞLU Kimdir?

1935 yılında Tokat Erbaa'da dünyaya gelen Ünal MISIRLIOĞLU, çalışma hayatına 16 yaşında babasına ait cıvata fabrikasında işçi olarak başladı. Denet Cıvata, Türkiye’nin ilk cıvata fabrikasıdır.

Ünal MISIRLIOĞLU, bir süre cam sektöründe de faaliyet göstererek 18 yaşında İstanbul Camcılar Derneği'ni kurdu.

Askerliğini tamamladıktan sonra Perşembe Pazarında bir dükkan kiralayarak cıvata sektöründeki faaliyetini sürdürmeye başladı. 70'li yılların sonunda Karaköy’de 30 dükkandan oluşan Mısırlıoğlu Pasajını inşa ettirdi.

1980’lerde dönemin İBB Başkanı Bedrettin Dalan Karaköy Limanı, Perşembe Pazarını da kapsayan bölgenin turizm alanı haline getirilmesine karar verdi.

Bu karar sonucunda Perşembe Pazarı yıkılmaya başlayınca MISIRLIOĞLU’nun dükkanı ve pasajı ilk yıkılanlar arasında oldu.

MISIRLIOĞLU, Perşembe Pazarında ilk yıkılan dükkan sahipleri ile birlikte Sınırlı Sorumlu Karaköy Perşembe Pazarı Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ni kurdu.

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Kimdir? TIKLAYINIZ

PERPA Ticaret Merkezi Kuruluş Tarihini okumak için TIKLAYINIZ

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucu Başkanlık görevine seçilen MISIRLIOĞLU, 1984-1991 yılları arasında PERPA Ticaret Merkezi’nin inşaat sürecinde başkanlık görevini sürdürdü.

PERPA’nın kurulum yıllarında İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği görevini de sürdüren Ünal MISIRLIOĞLU, PERPA Kooperatif üyeleri dükkan kura çekimi ve dükkanların teslim edilmesinin ardından Kooperatif Başkanlığı görevinden ayrıldı.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu, PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Eski Başkanı ve PERPA Onursal Başkanı Mithat YÜMLÜ'yü onurlandırmak için PERPA B Blok Konferans Salonuna YÜMLÜ'nün adını vermişti.

Mithat YÜMLÜ Kimdir? TIKLAYINIZ

Ünal Mısırlıoğlu Kapısının yapım detaylarını incelemek ve haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Ünal Mısırlıoğlu Kapısı Açılış Daveti haberini okumak için TIKLAYINIZ