PERPA Ticaret Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Bir önceki yazımızda “PERPA Ticaret Merkezi nerede?” diye sormuştuk. PERPA Ticaret Merkezi’nin Okmeydanı, Şişli’de olduğunu, neden Şişli’de kurulduğunu artık biliyorsunuz. Yazıyı okumak için TIKLAYINIZ

PERPA’nın açık adresi: Halil Rıfat Paşa Mahallesi, Yüzer Havuz Sokak No: 1 Şişli/İstanbul  

PERPA Ticaret Merkezi iletişim bilgileri için TIKLAYINIZ

Peki PERPA’ya nasıl gidilir?

Bir önceki yazıyı okuyup “bize PERPA’nın şehrin merkezinde olduğunu, PERPA Ticaret Merkezi’ne ulaşımın çok kolay olduğunu söyledin. Anlat bakalım PERPA’ya nasıl geleceğiz?” diye sorabilirsiniz.

“PERPA Ticaret Merkezi’ne nasıl gidilir? PERPA Ticaret Merkezi hangi durakta? PERPA’ya hangi otobüs gider? PERPA’ya metrobüsle nasıl gidilir? Taksimden PERPA’ya nasıl gidilir? Eminönü’nden PERPA’ya nasıl gidilir” ve benzeri sorular Google’da PERPA ile ilgili en çok aratılan sorular arasında.

PERPA iki ana yol hattına bağlantılı bir bölgede olduğundan PERPA’ya ulaşmak için pek çok yol var.

Metrobüs ile PERPA’ya Nasıl Gidilir?

Metrobüs, PERPA’ya ulaşmak için en kolay yollardan biri. PERPA Ticaret Merkezi, komşusu Darülaceze ile birlikte Metrobüs hattında bir durağa adını vermiştir. Tam bu noktada merak edilen bir diğer soruyu da cevaplamış olduk.

“Darülaceze PERPA ne demek?

“Darülaceze PERPA” Darülaceze Başkanlığı ve PERPA Ticaret Merkezi’nin bulunduğu durak anlamına gelir.

Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için “Darülaceze PERPA ne demek?” blog yazımızı okuyabilirsiniz. Okumak için TIKLAYINIZ

Darülaceze-PERPA metrobüs durağı, Anadolu yakası Söğütlüçeşme’den bindiğiniz zaman 12. duraktır. Darülaceze-PERPA durağı Avrupa yakasında olduğu için metrobüsle köprüyü geçerken mutlaka cep telefonunuzdan başınızı kaldırın ve denizi izlemenin keyfini yaşayın. Eğer Söğütlüçeşme'den üzerinde "Zincirlikuyu" yazan bir metrobüse binerseniz Zincirlikuyu bindiğiniz metrobüs hattının son durağıdır. Yolcularının hepsini Zincirlikuyu durağında indirecektir. Duraktan çıkmadan ilerideki metrobüslere aktarma yaparak yolunuza devam edin. Aktarma yapmak durumunda kalmamak için bineceğiniz metrobüsün üzerine bakın. "Zincirlikuyu" yazıyorsa binmeyin. Beylikdüzü, Avcılar... yazan diğerlerinin hepsine binebilirsiniz. Hepsi Darülaceze-PERPA durağından geçer.  

Avrupa yakasından metrobüse bindiyseniz Beylikdüzü son duraktan itibaren yolunuz uzun. Yanınıza bir kitap almayı ya da cep telefonunuza bir film/dizi indirmeyi unutmayın. Çünkü Beylikdüzü son duraktan itibaren Darülaceze-PERPA metrobüs durağı 33 duraktır.

Metrobüs duraklarının sıralı listesine ulaşmak için TIKLAYINIZ

İstanbul Raylı Sistemler Hat (Metro, Marmaray, Tramvay, Metrobüs) Aktarmaları ile PERPA Ticaret Merkezi’ne Ulaşım

Metro ile PERPA’ya nasıl gidilir? Marmaray ile PERPA’ya nasıl gidilir? Metro ve Marmaray ile doğrudan PERPA’ya ulaşamazsınız. Metrolardan ve Marmaraydan metrobüse aktarma yapıp “Darülaceze PERPA” metrobüs durağında inin.

Metrolar ve Marmaray yardımıyla Metrobüse aktarma yaparak rahatlıkla PERPA’ya ulaşabilirsiniz.

Marmaray’a binip Anadolu yakası için Söğütlüçeşme durağından, Avrupa Yakası için Küçükçekmece durağından metrobüse aktarma yapabilirsiniz.

Marmaray Yenikapı durağına gidip, Yenikapı durağından M2 metro hattı (Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman) ile Mecidiyeköy ya da Zincirlikuyu metrobüs hattına aktarma yapabilirsiniz.

Marmaray’dan Metrobüs hattına aktarma yapmak için diğer durak seçenekleri için TIKLAYINIZ

Anadolu yakasındaki M4 metrosunu (Kadıköy-Tavşantepe) kullanarak Metrobüse aktarma yapmak isterseniz Ünalan durağında inmeniz gerekir. Ünalan durağından Metrobüs hattının Uzunçayır durağına direkt aktarma yapabilirsiniz.

M5 metro hattını (Üsküdar-Çekmeköy) kullanacaksanız Altunizade durağından metrobüsün Altunizade durağına aktarma yapabilirsiniz.

M7 metro hattının (Mecidiyeköy-Mahmutbey) son durağı Mecidiyeköy sizi metrobüs hattına ulaştıracaktır.

T4 (Topkapı-Mescid-i Selam) Tramvay Hattının Şehitlik ya da Topkapı duraklarında inerseniz Metrobüsün Edirnekapı durağına rahatlıkla aktarma yapabilirsiniz.

T1 (Kabataş-Bağcılar) Tramvay Hattı ve M6 (Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü) Metro Hattının Topkapı duraklarında da Metrobüse aktarma imkanı vardır.

M1A (Yenikapı-Atatürk Havalimanı) Metro Hattının Merter, Zeytinburnu, Bahçelievler, Şirinevler duraklarından da Metrobüse aktarma yapabilirsiniz.

İstanbul raylı sistemler haritasını incelemek için TIKLAYINIZ

Otobüs ile PERPA’ya nasıl gidilir?

PERPA’ya birçok otobüs gelir. PERPA’dan geçen otobüslerden bazılarını sizlerle paylaştık. Otobüslerin geçtikleri durakları görmek için üzerlerine TIKLAYINIZ

EM1 ve EM2 (Eminönü-Kulaksız)

36M (Cebeci-Mecidiyeköy)

37M (Çırçır Metro-Mecidiyeköy)

38G (G.O.P Devlet Hastanesi-Mecidiyeköy)

41AT (Ayazağa-Davutpaşa Y.T.Ü)

49A (Akşemsettin-Şişli)

49G (Sultangazi Peron-Küçükköy-Şişli)

49GB (Sultangazi Peron-Baraj Yolu-Şişli)

49K (Binevler-Şişli)

49M (Kazım Karabekir-Şişli)

49Y (Yeşilpınar-Şişli)

54E (Okmeydanı-Eminönü)

54Ç (Çıksalın-Taksim)

54HŞ (Hasköy-Şişli)

54ÖR (Örnektepe-Taksim)

54P (Piyalepaşa Mahallesi-Taksim)

54K (Hasköy-Kulaksız-Taksim)

55 (Gaziosmanpaşa-Şişli)

65A (Seyrantepe-Kağıthane Garajı)

77 (Yenikapı-Şişli)

93M (Zeytinburnu-Mecidiyeköy)

75O (Otogar-Mecidiyeköy)

PERPA’ya gelen diğer otobüsleri araştırmak için İETT’nin arama butonuna PERPA yazınız. Siteye girmek için TIKLAYINIZ

Vapur ile PERPA’ya nasıl gidilir?

Karaköy ya da Eminönü vapurundan/motorundan inince EM1 ya da EM2 otobüslerine binerek PERPA’ya gelebilirsiniz.