PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi, artan enerji fiyatları nedeniyle PERPA’da enerji verimliliğini artırabilmek için araştırmalarına devam ediyor. PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hasan AKDEMİR, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk ÇELİK, Ercan KARAKURT ve Aslı ARSLAN, PERPA B Blok Genel Müdürü Vehbi ÖZGÖZ, Teknik Müdürü Burak ALTOP, Enve Enerji Mühendislik ile bir araya geldi. Toplantıda ENVE Enerji Genel Müdürü Dr. Cem KARABAL, Genel Müdür Yardımcısı Arzu GÜRKAN, Enerji Danışmanı Yasemin SOMUNCU yer aldı.

Türkiye enerjisinin dörtte üçünün ithal olduğu göz önünde bulundurulduğunda enerji verimliliğini PERPA Ticaret Merkezi gibi büyük ve kalabalık bir binada sağlayabilmek için vizyoner ve bilimsel bir bakış açısıyla hareket etmek gerekiyor.

Toplantıda ileri seviye enerji verimliliğini PERPA’da sağlamak ve ihtiyaç duyulan enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan hızla temin etmek üzerine fikir alışverişinde bulunuldu, yol haritası belirlendi.

PERPA B Blok Yönetimi bu konuya büyük önem veriyor. İBB’nin teknoloji şirketi UGETAM, EnerjiSA, AK Enerji, üniversiteler ve sektör firmaları ile çalışma yürütüyor, fikir alıyor. PERPA güneş enerjisi kullanarak kendi enerjisini üretmek için ilk adımları atıyor.

Humboldt Üniversitesi Berlin Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afif Sıddıki’den bu konuda ayrıca danışmanlık alındı. Kendisinin yerli enerji harmanlama projesine PERPA B Blok yönetimi sponsor oldu. Araştırması için yer sağladı. PERPA açık otoparkına konulan dorsede güneş enerjisi ile ısıtma soğutma çalışmaları yapıldı. Alman muadilinden çok daha kaliteli ve uygun fiyatlı ısı enerji üretimi sağlandı. Proje şu an yüzde 93 verimle çalışıyor.

Afif Sıddıki Proje haberini okumak ve izlemek için TIKLAYINIZ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca yapılan doğalgaz fiyat artışları İGDAŞ faturalarımıza yansımaktadır. TIKLAYINIZ