Şişli Tarım ve Orman Müdürlüğü 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle PERPA Ticaret Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Organizasyon, Şişli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile PERPA Ticaret Merkezi Üst Kurul Yönetimi iş birliği ile gerçekleşti.

Nilüfer Hatun İlkokulu, Hüseyin Avni Kurşun İlkokulu, Halil Rıfat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, PERPA B Blok Mithat YÜMLÜ toplantı salonunda “Gıda Kaybı ve İsrafı” hakkında seminer verildi. Çocuklar ve gençler, Şişli Tarım ve Orman Müdürlüğü maskotu Cano’ya yiyecek israfı yapmayacakları ve yapanları da uyaracakları konusunda söz verdi.

İstanbul Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Yavuz KARACA, Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gülay KARACANİK, Şişli İlçe Sağlık Müdürü Çiğdem GÜR, Beşiktaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Sevil KARA etkinlikte yer aldılar.

Seminer sonunda Şişli Tarım ve Orman Müdürlüğü, PERPA bahçesinde öğrencilere ve Perpalılara dondurma ve kağıt helva ikram etti.

Dünya Gıda Günü nedir?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Dünya Gıda Günü, her yıl bir tema çerçevesinde gerçekleşiyor. Bu yıl tema “Kimseyi Geride Bırakma” idi. Dünyada, temel gıdalara erişimde ve bu gıdaların bulunabilirliğinde sorun yaşanıyor. Bu sorunlar pandemi, ülkeler arası çatışmalar, iklim değişikliği, eşitsizlik, artan fiyatlar ve uluslararası gerginlikler nedenleriyle büyüyor.

Şişli Tarım ve Orman Müdürlüğü Facebook Sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ