İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı Sanayi ve Ticaret Platformu, İstanbul'da yer alan ticaret merkezlerinin başkanları ile toplantılar gerçekleştiriyor. Çalışma, İBB Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU'nun talimatıyla organize ediliyor.
İBB İPA'nın internet sitesine gitmek için TIKLAYINIZ
İBB’nin ticaret merkezleri ile düzenli yaptığı toplantılar İstanbul’da bulunan ticaret merkezlerinin kalkınması ve ihtiyaçlarının belirlenmesi için düzenleniyor. İlk iki toplantı İBB İstanbul Planlama Ajansı’nda gerçekleştikten sonra her toplantının başka bir ticaret merkezinde yapılmasına karar verildi. Bu kararın ardından düzenlenen ilk toplantı, şehrin göbeğinde “İstanbul’un 40. İlçesi” olarak anılan dev ticaret merkezi PERPA’da yapıldı.
İBB Sanayi ve Ticaret Platformu, PERPA toplantısı detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ
İBB Sanayi ve Ticaret Platformu, PERPA'dan sonra MISIR Çarşısı, İSTOÇ, YEDPA'da bir araya geldi. Yeni toplantı GİYİMKENT Başkanı Muzaffer CEVİZLİ’nin ev sahipliğinde GİYİMKENT’te gerçekleşti.
İBB Başkan Danışmanı Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU, CHP Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi Nuri ASLAN, İBB Sanayi ve Ticaret Platformu Koordinatörü Nahit KARACA, PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Yapı Kooperatifi Başkanı Hacı DEMİR, PERPA A Blok Başkanı Hasan SEZGİN, AYTOP Başkanı Harun ÇOBANOĞLU, MODESA Başkanı Ayhan SEKMAN, İMES Başkanı Kemal AKAR, Tekstilkent Başkanı Çetin ARI, İSTOÇ Başkanı Ahmet KOÇ, MODOKO Başkanı Koray ÇALIŞKAN GİYİMKENT’te bir araya geldi.
Toplantının gündemi afet, istihdam, geri dönüşüm, yeşil mutabakat idi.
Toplantıda konuşulan ve fikir alışverişi yapılan konular:
1-AFET
-Olası bir afet (öncesi ve sonrası) için kurumsal hazırlıklarınız ne durumdadır?
-Olası bir afet durumunda yerel yönetimler ile iş birlikleri neler olmalıdır?
-Olası deprem sonrası faaliyetlerinize nasıl devam edeceksiniz?
-Binalarınız olası depreme göre kontrol edildi mi, sağlam olduğunu düşünüyor musunuz?
(PERPA’nın depreme dayanıklılığı ile ilgili bilgileri öğrenmek için TIKLAYINIZ)
-Güçlendirme ve/veya dönüşüm süreçlerinin finansal boyutu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
2- İSTİHDAM
-İşsizlik sorunu ve sektörlerin istihdam ihtiyaçlarının paralel bir biçimde ilerliyor olması konusunda düşünceleriniz nelerdir?
-İstihdam konusunda şikayetleriniz ve çözüm önerileriniz nelerdir?
3-GERİ DÖNÜŞÜM
-Atık yönetimi konusundaki düşünceleriniz nelerdir?
4-YEŞİL MUTABAKAT
Avrupa Yeşil Mutabakatına uyumlu bir üretim modeline uyum sürecinde 2050 karbon sıfır bir üretim modeline geçişte;
-Lastik tekerlekli lojistiğin yerini raylı sistem veya deniz yolu lojistiğinin alması
-Arıtma tesislerinin üretim yapan tesislerin olmazsa olmazı haline getirildiği yasalar ile denetleme mekanizmasının sağlanması
-Atık geri dönüşümünün hammadde ihtiyacına da cevap veren bütüncül bir sistem ile sağlanması
-İstihdam ilişkilerinin, sağlıklı üretim alanları ve güçlendirilmiş çalışan hakları ile yeniden düzenlenerek daha verimli ve katma değeri yüksek bir üretimin benimsenmesi gibi konular hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Gündem maddeleri ile ilgili PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR söz alarak PERPA’nın durumu, aldığı önlemler ve ihtiyaçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.