Belediye bize imar izni ve moral versin, biz bunun dış finansmanını da buluruz diyen Yümlü, projenin 15-20 milyon dolara mal olabileceğini söyledi

Dev merkeze dev projeler
Yurt içi ve yurt dışında birçok mümessili bulunan PERPA üyelerinin ziyaretçilerini ağırlayabileceği bir otelin yapılması da gündemde. İstanbul'un yeni sembollere ihtiyacı olduğunu belirten PERPA Başkanı Mithat Yümlü, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı dışında büyük kapasiteli kongre merkezi olmayan İstanbul'a yeni bir kongre merkezi yapmaya talip olduklarını bildirdi. Yümlü, PERPA Ticaret Merkezi'nin 15 bin metrekare olan B Bolak çatısına 3 bin 500'er kişilik 4 ayrı salon yapabileceklerini söyledi. Yümlü, 'E-5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği yerde yapılacak bir kongre merkezinin ve otoparkının yapımını üstlenebiliriz. Belediye bize imar izni ve moral versin, biz bunun dış finansmanını da buluruz' diye konuştu. Yümlü, Projenin 15-20 milyon dolara mal olabileceğini kaydederek, hazırladıkları projeyi yakın zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sunacaklarını bildirdi.

Ek yapılar 20 katlı
Yümlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve PERPA Kooperatifi'nin birlikte planladıkları Perpa kompleksi içerisinde olması gereken plaza ve hotel projesinde çalışmalara başlandığını belirtti. Yümlü, 'Bu kompleks içerisinde ilk yapılan bina PERPA Ticaret merkezi 15 yıldır ticari faaliyetini sürdürmekte olup diğer projeler 20 yıl öncesine ait olduğu için gelişen şartlar neticesinde tekrar revize edilerek projelendirilmiş ve proje onay aşamasına getirilmiştir. Bu proje kapsamında; Otel yapımı: PERPA Ticaret Merkezi bünyesinde bulunan dükkanlara ve bunların yurt dışından gelecek olan misafirlerine özellikle günümüzün ve istanbul`un ihtiyacı olan kongre turizmine hizmet verebilecek düzeyde yedi yıldızlı 42 bin 360 metrekarelik alanda 20 katlı otel inşaa edilecektir.

Plaza yapımı: PERPA İstanbul'un en yüksek noktalarından biri olduğundan buraya da yapılacak yüksek bir yapının tam bir İstanbul panoraması vereceği göz önüne alındığından yine bu noktada iş merkezi ihtiyacı göz önüne alınıp toplam 39 bin 780 metrekarelik alanda yine 20 katlı plaza yapılması planlanmış bu amaçla projeleri tamamlanmış olup belediyeler ile son noktalara gelinmiştir' dedi.

Çok amaçlı otopark
Otopark yapımının İstanbul'un genel problemi olduğunu belirten Yümlü, 'Otopark ve ulaşım sorununun büyük olduğu bilinmektedir. PERPA Ticaret Merkezi konum olarak şehrin merkezinde E-5 ve TEM otoyolu kesişiminde yer almasına rağmen İstanbul'un trafik problemlerinden etkilenmektedir. Bu proje kapsamında PERPA civarında yapılan çeşitli ulaşım çözümleri (E-5 üzerine yapılmakta olan metrobüs güzergahı üzerinde PERPA durağı yapımı, Piyalepaşa Bulvarı üzerinde yapılmakta olan tünel bağlantıları ile Taksim'e, Dolmabahçe ve Alibeyköy merkezlerine ulaşımın kolaylaştırılması, buna istinaden plaza ve otelin altına yer alacak olan toplam 200 bin metrekarelik alan içerisinde 6 bin araç kapasiteli katlı otopark inşaası ile bu bölgedeki ve PERPA kompleksinin araç trafiğini rahatlatacağı, hem Perpa kompleksine, hem de yakın çevrelere de rahat ulaşım imkanı verecektir.'diye konuştu.

Dünyanın en büyük fabrikası
Perpa Toptancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, günde ortalama 40 bin kişinin ve 15 bin aracın giriş-çıkış yaptığı, 20 bin kişinin çalıştığı, Perpa Ticaret Merkezi'nde 4 bin 500 iş yeri, 3 bin 860 firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin en büyük otoparkına sahip olan Perpa'nın artık daha büyük otoparka ihtiyacı olduğunu ifade eden Yümlü, varolan otoparkı yer altına almak, yer üstünü ise yeşil alan olarak düzenlemek istediklerini kaydetti. Yümlü, 'Sadece kendi bahçemize 7 bin 500 araçlık otopark yapmak istiyoruz' dedi.