İBB Sanayi ve Ticaret Platformu, İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısında ulaşım konulu toplantı yaptı. Toplantıya İBB yetkilileri ve İstanbul’da yer alan ticaret merkezlerinin başkanları katıldı.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı Sanayi ve Ticaret Platformu, İstanbul'da yer alan ticaret merkezlerinin başkanları ile toplantılar gerçekleştiriyor. Çalışma, İBB Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU'nun talimatıyla organize ediliyor.

İBB İPA'nın internet sitesine gitmek için TIKLAYINIZ

İBB’nin ticaret merkezleri ile düzenli yaptığı toplantılar İstanbul’da bulunan ticaret merkezlerinin kalkınması ve ihtiyaçlarının belirlenmesi için düzenleniyor. İlk iki toplantı İBB İstanbul Planlama Ajansı’nda gerçekleştikten sonra her toplantının başka bir ticaret merkezinde yapılmasına karar verildi. Bu kararın ardından düzenlenen ilk toplantı, şehrin göbeğinde “İstanbul’un 40. İlçesi” olarak anılan dev ticaret merkezi PERPA’da yapıldı.

İBB Sanayi ve Ticaret Platformu, PERPA toplantısı detaylarını incelemek için TIKLAYINIZ

İBB Sanayi ve Ticaret Platformu, PERPA'dan sonra MISIR Çarşısı, İSTOÇ, YEDPA, GİYİMKENT, İMES’te bir araya geldi. Yeni toplantı İGTOT Başkanı Mustafa KARLI’nın ev sahipliğinde İGTOT’ta (İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı) gerçekleşti.

İGTOT'un sitesine gitmek için TIKLAYINIZ

İBB Başkan Danışmanı Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU, CHP Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi Nuri ASLAN, İBB Sanayi ve Ticaret Platformu Koordinatörü Nahit KARACA, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Osman KILICASLAN, Trafik Şube Müdürü Serap ÇETİNKAYA, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Barış YILDIRIM, İBB Sanayi ve Ticaret Platformu ekibi Ceren SUAL, Cansel SIĞIRCI, Burcu BAYDEMİR İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak toplantıda yer aldı.

PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Yapı Kooperatifi Başkanı Hacı DEMİR, İMES Başkanı Kemal AKAR, TEKSTİLKENT Başkanı Çetin ARI, GİYİMKENT Başkanı Muzaffer CEVİZLİ, MASKO Başkanı Mehmet MUTLU, MODOKO Başkanı Koray ÇALIŞKAN, BEYLİKDÜZÜ 3.MATBAACILAR SİTESİ Başkanı Mustafa KARAZEYBEK, BEYLİKDÜZÜ 3.MATBAACILAR SİTESİ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza YILMAZ, AYTOP Başkanı Harun ÇOBANOĞLU, KUYUMCUKENT Başkanı Ahmet KARBEYAZ, İSTOÇ Başkanı Ahmet KOÇ, İMÇ Başkanı Bilal KEÇOĞLU, MISIR Çarşısı Başkanı Ömer BAŞIBÜYÜK, KEYAP Başkanı Mehmet Nuri KURİŞ toplantıya katıldı.

İBB Sanayi ve Ticaret Platformu’nun İGTOT toplantısında ulaşım konusu masaya yatırıldı. Başkan Hacı DEMİR, PERPA Ticaret Merkezi’nde 25 bin çalışan, 5 bine yakın firma olduğunun altını çizdi. Metrobüs seferlerinin artırılmasını talep ederek özellikle 16:00-20:00 iş çıkış saatlerinde PERPA durağında yoğunluk olduğuna vurgu yaptı. Sinyalizasyon ve yaya geçitlerinin düzenlenmesi, PERPA çevresindeki asfaltların yenilenmesi, yağmur suyu çalışmasının tamamlanması Başkan DEMİR’in PERPA Ticaret Merkezi ile ilgili İBB’den diğer talepleri oldu. Başkan Hacı DEMİR, PERPA’nın yaya ve araç yoğun kullanımı nedeniyle düzenli olarak ulaşım ve yol bakımlarının yapılması gerekliliğini vurguladı.

Toplantı sonunda İGTOT Başkanı Mustafa KARLI; İBB Başkan Danışmanı Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU ve CHP Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi Nuri ASLAN’a plaket takdim etti. Trafik Şube Müdürü Serap Çetinkaya, Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan adına plaket takdimini kabul etti.