İstanbul Ticaret Odası Merkez Binasında (Eminönü 4. Kat Meclis Salonu) "KDV İadeleri Konusunda Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı seminer gerçekleşti.

Semineri, İTO 19 No'lu Mali Müşavirlik Meslek Komitesi düzenledi. PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR, İTO 19 No'lu Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Meclis üyesidir. İTO 19 Nolu Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Başkanı Güventürk KALASLIOĞLU, Başkan Yardımcısı Hikmet KABUK, Komite Meclis Üyesi Numan SAĞ da seminerde yer aldı.

Şirketlerin devreden ve iadesi gereken KDV alacakları, şirketlere nakit akışı sağlayarak ihtiyacı olan ek finansmana katkı sağlayan bir işlev görmektedir. Şirketlerin KDV iadelerinin hızlanması; hem mevcut ekonomik koşullarda şirketlerin ayakta kalmasını ve kalkınmasını sağlayıcı rol oynamakta hem de ekonomik büyümeye katkı sağlayan hizmet ve üretim sürecini desteklemektedir.
Bu doğrultuda, şirketlerin önemli bir finansman kaynağı olan KDV iadesinin şirketlere kazandırılması ve KDV iadesinde yaşanan sorunların giderilmesi konusunda çözüm önerilerini istişare etmek amacıyla seminer düzenlendi.

Seminer, açılış konuşmasını İTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Doğan SALMAN ve İTO 19 Nolu Mali Müşavirlik Meslek Komitesi Başkanı Güventürk KALASLIOĞLU, oturum başkanlığını İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vahap ADIYAMAN yaptı. Seminer konuşmacıları İstanbul Vergi Dairesi KDV ÖTV Grup Müdürü Fatih ARKBAŞI, Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Fevzi SALTIK, İSMMMO Tesmer Eğitmeni Selda ALTINSOY oldu.

Yoğun katılımla gerçekleşen seminer, soru cevap bölümü ve seminer konuşmacılarına İTO 19 No'lu Mali Müşavirlik Meslek Komitesinin seminer konuşmacılarına hediye takdiminin ardından sona erdi.

İTO 19 No'lu Komite internet sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ

Seminerin İTO Sayfasında yer alan haberini incelemek için TIKLAYINIZ