Endüstriyel Çatı-Arazi Ges Uygulamaları ve Enerji Verimliliği Paneli İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Enerji ve PERPA Temsilciler Üst Kurulu iş birliği ile PERPA'da gerçekleşecek.

Konuşmacı: İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel YALÇIN

Tarih: 15 Eylül 2022 Perşembe

Saat: 10:00

Yer: PERPA B Blok Mithat Yümlü Toplantı Salonu Kat: 13 No: 2278

Ülkemiz için ve elbette PERPA'nın enerji verimliliği geleceği için önemli olan panelimize davetlisiniz.

Yüksel YALÇIN Kimdir?

Yüksel Yalçın, 1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini bitirdi. Beykent Üniversitesi Genel İşletmecilik Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi'nde İşletme Doktora Öğrencisidir. 1992 yılında profesyonel iş yaşamına başlayan Yalçın, ilk olarak otomotiv sektöründe, kalite yönetimi ve aydınlatma sektöründe üretim planlama ve kalite yönetimi alanlarında çalıştı. Kurucusu olduğu danışmanlık firması ile başta üretim sektörü olmak üzere çok sayıda firmada Yönetim Sistemleri Danışmanlığını yürüttü. Sonrasında Endüstriyel Mutfak Sektöründeki Öztiryakiler firmasında, son 7 yılı Genel Müdürlük olmak üzere 25 yıla yakın görev yapan Yalçın, 13 Kasım 2020 yılı itibarı ile İBB İştiraklerinden İstanbul Enerji AŞ’nin Genel Müdürü olarak atandı. Yüksel Yalçın, Türk Eğitim ve Gelişim Akademisi(TEGA), Türk Mühendisleri Birliği, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yanında Güsiad Genel Başkanlığını görevlerini uzun yıllar yürütmüştür. TİM-İDMMİB Bünyesinde gerçekleştirilen proje yarışmalarında Proje Yönetimi Eğitim Koordinasyonu Jüri ve Kurul Üyelikleri, devlet destekli Turquality Programı’nın YTÜ-SEM Eğitim Programı Koordinatörlüğü, Ulusal Markalaşma Programları, Belçika'da Sosyal Uygunluk Programları’nın küresel firmalara sunumları, Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Girişimcilik, Proje Yönetimi gibi yönetim sistemleri konularında özel sektör katılımcılarına ve birçok üniversitede eğitim programlarına katkı sağlamıştır. Yayınlanmış 3 makalesi bulunan Yalçın evli ve 3 çocuk babasıdır.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

Endüstriyel Çatı Tipi Güneş Enerji Sistemi Ne Demektir?

Endüstriyel çatı tipi güneş enerji santrali projesi öncelikle işletmenin kendi elektrik ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanır. Üretilen elektrik; işletmenin elektrik ihtiyacını karşılıyor ve üstüne üretim fazlalığı oluşuyorsa; işletme, oluşan bu fazla elektriği; aktif enerji bedeli (ham enerji fiyatı) üzerinden satar.

Güneş Enerjisi Sistemleri, yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları arasından belki de en fazla dikkat çekenlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi sistemleri ile işletmelerin veya binaların çatısında güneş panellerinden faydalanılarak, öz tüketim ihtiyacı karşılanarak hem ekonomik avantaj, hem de çevresel fayda sağlanabilmektedir.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ