Panelin tam çekim videosunu PERPA TV'de izlemek için TIKLAYINIZ

Paneli Youtube Kanalımızdan izleyerek ilginizi çeken konulara direkt atlama yapabilirsiniz. Program İçeriği:

Endüstriyel Çatı-Arazi Ges Uygulamaları ve Enerji Verimliliği Paneli İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Enerji ve PERPA Temsilciler Üst Kurulu iş birliği ile PERPA B Blok Mithat Yümlü Toplantı Salonunda gerçekleşti.

15 Eylül 2022 Perşembe saat 10:00’da başlayan panelde İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel YALÇIN konuşmacı olarak yer aldı. Panele CHP Eyüp Belediye Meclis Üyesi Emine ÇELİK de katıldı.

Yüksel Yalçın Kimdir? TIKLAYINIZ

Panelde söz alan PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR: “Enerji, hem ülkemiz için hem de dünya için çok pahalı hale geldi. Bu sorunu çözmek için PERPA’nın faydasına ne gibi çalışmalar yapabiliriz diye uzmanlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İMAMOĞLU, PERPA ile özel olarak ilgilendi. Sayın İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürümüz Yüksel YALÇIN, PERPA’nın fizibilitesine yardımcı olmak adına iş birliği sağladı. Elektrik sorunu doğalgaz ve elektrik faturalarımıza yansıyor. PERPA B Blok için Ocak, Kasım, Aralık aylarında doğalgaza bir buçuk yıl önce 214 Bin Lira ödüyorduk şimdi aylık 2.5 Milyon TL ödüyoruz. Elektrik için eskiden 250 Bin Lira öderken şimdi 1,2 Milyon Lira aylık fatura ödüyoruz. Bina yönetiminde ikinci, üçüncü sırada olan enerji gider kalemlerimiz bir anda birinci sıraya çıktı. Dolayısıyla dünyada herkes için enerji pahalı bir üretim aracı oldu. Bütün ülkeler enerji verimliliğiyle, tasarrufla bu zorlu süreci atlatmaya çalışıyorlar. Biz de kendi ölçeğimizde fizibilite çalışmaları yaparak Perpa A ve B Blok, PERPA Üst Kurulu olarak PERPA’da enerji tasarrufu konusunda menfaatimize yönelik tedbirler üzerine çalışıyoruz. PERPA’da artan enerji maliyetlerimize bir çare arayışındayız. Bugün düzenlediğimiz panel de bu amaca yönelik. Sayın İMAMOĞLU’na, Sayın YALÇIN’a ve İstanbul Enerji’ye katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.

PERPA Enerji Verimliliği Projesi için PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi Enve Enerji ile bir araya geldi haberini okumak için TIKLAYINIZ

Prof. Dr. Afif SIDDIKİ PERPA Enerji Harmanlama Projesi haberini okumak ve izlemek için TIKLAYINIZ

PERPA B Blok EnerjiSa ile yaptığı sözleşme ile elektrik faturalarında tasarruf etti haberini okumak için TIKLAYINIZ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca yapılan doğalgaz fiyat artışları İGDAŞ faturalarımıza yansımaktadır. Okumak için TIKLAYINIZ

Güneş Enerjisi Sistemleri, yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları arasından belki de en fazla dikkat çekenlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi sistemleri ile işletmelerin veya binaların çatısında güneş panellerinden faydalanılarak, öz tüketim ihtiyacı karşılanarak hem ekonomik avantaj, hem de çevresel fayda sağlanabilmektedir.

İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel YALÇIN panelde, GES ve enerji verimliliği hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra PERPA özelinde değerlendirmelerde bulundu. PERPA’da yer alan firmaların üretimlerinde enerji verimliliğini nasıl sağlayacakları üzerine konuştu ve yasal zorunluluklar hakkında bilgi verdi. YALÇIN, Perpalıların sorularını yanıtladı.

Panelin tam kaydını yakında PERPA TV’den izleyebilirsiniz.

Panel sonunda PERPA A Blok Başkanı Hasan SEZGİN söz alarak Sayın İMAMOĞLU’na, Sayın YALÇIN’a ve İstanbul Enerji’ye PERPA’ya katkıları nedeniyle teşekkür etti.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Başkanı Hacı DEMİR ve PERPA A Blok Başkanı Hasan SEZGİN, İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel YALÇIN’a ve CHP Eyüp Belediye Meclis Üyesi Emine ÇELİK'e hediye takdimlerinde bulundular. Hediyeler arasında Türk Bayrağı plaket, Atatürk fotoğraflı saat, PERPA Kooperatifi tarafından hazırlatılan Perşembe Pazarının ve PERPA’nın tarihini anlatan “Perşembe Pazarı” kitabı vardı. Panel sonunda İstanbul Enerji yetkilileri ve Perpalılar hatıra fotoğrafı çektirdiler.