Haber Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

PERPA Ticaret Merkezi Mete ALATON Kapısı açılış töreni 1 Kasım 2022 Salı günü gerçekleşti. PERPA B Blok Yükleme 2 Bölgesindeki Giriş Kapısına PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Üyesi ve PERPA Ticaret Merkezi Kurucu Başkan Yardımcısı Mete ALATON'un ismi verildi.

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Üyesi ve PERPA Ticaret Merkezi Kurucu Başkan Yardımcısı Mete ALATON, PERPA Yapı Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hacı DEMİR, Başkan Yardımcıları Osman ARMAN, Harun SOLAKOĞLU, Üyeler Harun AĞIRBAŞ, PERPA Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Cenk YAZAN, PERPA B Blok Denetleme Kurulu Üyesi Aykut ÖZTÜRK, PERPA B Blok Genel Müdürü Vehbi ÖZGÖZ, Perpalılar açılışta yer aldı.

Başkan Hacı DEMİR: "PERPA gibi büyük bir eserin ortaya çıkmasında emeği olan Mete ALATON beyefendinin diğer büyüklerimiz gibi PERPA’da adının yaşatılması arzusundayız. Bu nedenle yenilediğimiz B Blok Yükleme 2 Bölgesindeki Giriş Kapımızı Mete ALATON kapısı olarak anmak istiyoruz. Bugün binlerce insanın ekmek yediği, Türkiye ticaretinin önemli merkezlerinden biri konumundaki PERPA’ya emeği geçen büyüklerimize küçük de olsa teşekkür edebilme fırsatını bu şekilde yakalıyoruz. Daha önce toplantı salonumuza rahmetli Onursal Başkanımız Mithat YÜMLÜ’nün adını, 8. kat yan giriş kapımıza da Kurucu Başkanımız Ünal MISIRLIOĞLU’nun adını vermiştik."

DEMİR: "Ben şahsen Mete ALATON’dan çok bilgi öğrendim. 23-24 yıl önce yanında, idari komisyonda çırak yönetim kurulu üyesi olarak başladım. Onun yüksek sanayicilik bilgisi, yöneticilik tecrübesi ve karar alıcılığındaki sabır ile öngörüsünden çok faydalandım. O günden bugüne beraber Perpa içerisinde yol arkadaşlığımız ve saygımız, sevgimiz bitmedi. Artarak devam etti. Yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığım andan itibaren de hem manevi desteğiyle hem maddi desteği ile her zaman bizim yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor. Biz de her takıldığımız konuda onun engin görüş ve tecrübesinden faydalanmaya çalışıyoruz. Biz Ahilik geleneğinden gelen üstatlarımızın geçmiş dönem çırakları, bugünkü yöneticileriyiz. Genç kardeşlerimiz aramızda. Biz de bayrağı onlara teslim edeceğiz” dedi.

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Üyesi ve PERPA Ticaret Merkezi Kurucu Başkan Yardımcısı Mete ALATON, Başkan Hacı DEMİR'e ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederek Perpalılara sevgilerini iletti. “Naçizane 40 yıla yakın bir zaman bu binanın yaşaması için çalıştım. Bana bu onuru verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki bütün yönetimler aynı dirayetle, aynı vizyonla, ilimle çalışarak bu binanın devamını getirecekler” dedi.

PERPA B Blok Yükleme 2 Bölgesindeki Giriş Kapısına Sayın Mete ALATON'u genç Perpalılara ve ziyaretçilerimize tanıtmak amacıyla ALATON'un fotoğraflı özgeçmişi kapı girişine yerleştirildi.

Mete ALATON, PERPA TV ile yaptığı söyleşide genç Perpalılara dürüst olmalarını tavsiye etti.

ALATON: “Dürüst olursanız işinizde böyle parlamalar olmaz. Çünkü dürüst olduğunuz için kısıtlarınız olur. Ama dürüstseniz her zaman rahat rahat geçinirsiniz. İtibarlı bir isminiz olur. Krediniz, saygınlığınız olur. Bu da büyük zenginliktir. Perşembe Pazarlı olmak ne demektir size bir örnek vereceğim. Babam erkenciydi, saat 7'de dükkanı açardı. Bir gün karşı komşumuza müşterisi gelmiş, kapıda kalmış dükkanın açılmasını bekliyor. Müşteriyi tanıyoruz. Sürekli komşumuzdan alışveriş yapıyor, görüyoruz. Babam müşteriyi çağırdı. “Sen ne istiyorsan ben sana vereyim ben komşumdan sonra alırım” dedi. Biz müşteriyi almadık, müşterinin işini gördük. Komşumuz dükkanı açınca dedik ki “senin müşterin geldi. İstediği vidaları verdik, bana malımı geri ver” Böyle bir kültür vardı Perşembe Pazarında.”

Mete ALATON Kimdir?

Meslek hayatına 1961 yılında Perşembe Pazarında başladı. 1976’da bağlantı elemanları konusunda sanayiciliğe adım attı. Sanayicilikte TSE belgesi alan ilk şirket oldu. İTO’da Hırdavat Komite Üyesi olarak üç dönem, İTO Meclis Üyesi olarak da bir dönem, Perşembe Pazarı’nı temsil etti. PERPA'nın kuruluşundan itibaren yönetim kurulu üyesi, denetleme kurulu üyesi görevlerinde bulundu. PERPA'ya ömrünün 40 yılını adayan Mete ALATON’un PERPA Ticaret Merkezi’nin bugünlere gelmesinde büyük emeği olmuştur.

PERPA Yapı Kooperatifi Kurucular Kurulu Kimdir? TIKLAYINIZ

PERPA Ticaret Merkezi Kuruluş Tarihini okumak için TIKLAYINIZ

Mete ALATON Kapısının yapım detaylarını incelemek ve haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Ünal MISIRLIOĞLU Kapısı açılış töreni haberini okumak için TIKLAYINIZ

Mithat YÜMLÜ Toplantı Salonu detaylarını öğrenmek için TIKLAYINIZ ve TIKLAYINIZ