Haber videosunu izlemek için TIKLAYINIZ

Perpa B Blok Yönetimi yeşil enerji kullanıyor. Yönetimin elektriği güneş panellerinden karşılanıyor.

PERPA B Blok yönetimi, terasına mono perc güneş panelleri yerleştirdi. Takılan her bir güneş paneli 385 watt elektrik üretiyor.

Yüksek verim elde edebilmek için panellerin konumu güneşin konumuna göre ayarlandı.

Yönetim ofisine üretim-kullanım takibi için yeni nesil akıllı inverter takıldı. Güneş panellerinden üretilen elektrik ve bu elektriğin yönetim ofisinde kullanım durumu hem inverter cihazının ekranından hem de akıllı cihazlardan takip edilebiliyor.

Güneş Paneli Kullanarak Enerji Üretmenin Önemi

Günümüzde enerji talebi hız kesmeden artmaya devam ediyor. Ancak fosil yakıtların tükeniyor olması sonucu doğalgaz, benzin vb. enerji tüketiminin maliyeti her geçen gün daha çok artıyor. Fosil yakıt tüketimi, küresel ısınmayı sürekli tetikleyerek çevreye büyük zara vermeye devam ediyor. Çevre koşulları ve maliyetler alternatif enerji kaynaklarının önemini artırdı. Bu noktada, güneş paneli kullanarak enerji üretmek hem çevresel hem de ekonomik açıdan birçok avantaj sağlayan önemli bir çözümdür.

Güneş paneli, güneşin ışığını doğrudan elektriğe dönüştüren bir teknolojidir. Güneşten elde edilen bu temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı, çevresel etkileri minimize ederken, fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan sera gazı salımlarını da azaltır. Bu da iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adımdır. Ayrıca, güneş enerjisi kaynakları sınırsızdır ve güneş paneli sistemlerinin kullanımıyla enerji tüketimimizi sürdürülebilir bir şekilde karşılayabiliriz.

Güneş paneli kullanmanın bir başka avantajı da ekonomik açıdan sağladığı faydalardır. Güneş enerjisi, uzun vadede maliyet tasarrufu, elektrik faturalarında önemli bir azalma sağlanır. Güneş enerjisiyle üretilen elektriği kullanarak aynı zamanda enerji maliyetlerini kontrol etmek ve gelecekteki enerji fiyat artışlarından etkilenmemek mümkündür.

Sonuç olarak, güneş paneli kullanarak enerji üretmek, çevresel sürdürülebilirlik, ekonomik avantajlar ve enerji güvenliği gibi birçok önemli fayda sağlar. Güneş enerjisi, temiz, yenilenebilir ve sınırsız bir kaynaktır. Bu nedenle, bireysel ve toplumsal olarak güneş enerjisine geçiş yaparak, enerji ihtiyaçlarımızı karşılayabilirken doğayı koruma ve enerji kaynaklarını verimli bir şekilde kullanma sorumluluğunu da yerine getirmiş oluruz.

PERPA B Blok Yönetimi PERPA’da enerji verimliliğini artırabilmek için çalışmalarına devam ediyor. İBB’nin teknoloji şirketi UGETAM, EnerjiSA, AK Enerji, üniversiteler, sektördeki Perpalı firmalar ile çalışma yürütülüyor.

PERPA B Blok yeni dönem yapılması hedeflenen çalışmalar içerisinde elektrikli şarj istasyonu bulunuyor. PERPA enerji verimliliği projesi kapsamında yapılacak olan elektrikli şarj istasyonu Perpalılara ve müşterilerimize hizmet verecek.

Taksi durağının kaydırılmasıyla birlikte, açık otoparkta yer alacak olan elektrikli şarj istasyonunun yerleşimi için ön hazırlıklar yapılmaya başlanmış oldu. Haberi okumak için TIKLAYINIZ

PERPA B Blok Yönetimi, enerji tasarrufu için led aydınlatma dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Haberi okumak için TIKLAYINIZ

Zaman Saati Ayarlı ve Fotoselli İkili Akıllı Sistem, Elektrik Harcamalarında Tasarruf Etmemizi Sağlıyor. PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi elektrik tasarrufu için, bina içi aydınlatmalarında fotosel ve zaman saati sistemlerini aynı anda kullanıyor. Haberi okumak için TIKLAYINIZ

Endüstriyel Çatı-Arazi Ges Uygulamaları ve Enerji Verimliliği Paneli İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Enerji ve PERPA Temsilciler Üst Kurulu iş birliği ile PERPA B Blok Mithat Yümlü Toplantı Salonunda gerçekleşti. Panelde İstanbul Enerji AŞ Genel Müdürü Yüksel YALÇIN konuşmacı olarak yer aldı. Haberi okumak için TIKLAYINIZ

Humboldt Üniversitesi Berlin Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afif Sıddıki, bilim insanlarından oluşan ekibi ile PERPA Ticaret Merkezi için enerji harmanlama çalışması yürüttü. Haberi okumak için TIKLAYINIZ