23 Ekim 2011'de gerçekleşen Van Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Kooperatifi Yönetimi

Van Depremi Nedir?

Ekim 2011 Van depremi, 23 Ekim 2011 günü Türkiye saati ile 13.41'de Van'da meydana gelen ve 25 saniye süren depremdir. Depremin merkez üssü Van'a 17 kilometre uzaklıktaki Tabanlı köyüdür. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, depremin şiddetinin depremin merkez üssünde 9.0 olduğu belirtildi ve depremin moment büyüklüğünün 7.2 Mw olduğu bilgisi verildi.

9 Kasım 2011'de akşam saatlerinde 5.6Mw büyüklüğünde meydana gelen ve bölgedeki 5 istasyon tarafından kaydedilen deprem, 25 binanın daha yıkılmasına ve yeni ölüm ve yaralanmalara yol açtı. Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi tarafından bu depremin artçı değil, yeni bir deprem olduğu açıklandı. Bu depremin, farklı nitelikteki fay sistemleri üzerinde gelişmiş olup, 23 Ekim'de meydana gelen depremin etkisiyle meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmektedir.

23 Ekim 2011 günü meydana gelen Van-Erciş merkezli deprem ve 9 Kasım 2011 günü yaşanan Van-Edremit merkezli deprem; Van ve ilçelerinde çok kuvvetli bir şekilde hissedilmiş olup, bölgenin yapı stoğu nedeniyle yıkıcı hasar yaratmış ve çok sayıda can kaybına yol açmıştır. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde toplam 644 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1.966 vatandaşımız yaralanmış, 252 vatandaşımız ise enkazlardan sağ olarak kurtarılmıştır.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

ÖNCEDEN HAZIRLIK HAYAT KURTARIR!

AFAD (T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı) Deprem Araştırma Bültenlerini okumak için TIKLAYINIZ

Deprem Öncesi, Anı Ve Sonrası Alabileceğiniz Önlemleri okumak için TIKLAYINIZ

AFAD'ın Afet Farkındalık Eğitimini izlemek için TIKLAYINIZ