Enerji Tasarrufu Haftası kutlu olsun!

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi, artan enerji fiyatları nedeniyle PERPA’da enerji verimliliğini artırabilmek için araştırmalarına devam ediyor. 

Türkiye, enerjisinin dörtte üçünün ithal olduğu göz önünde bulundurulduğunda enerji verimliliğini PERPA Ticaret Merkezi gibi büyük ve kalabalık bir binada sağlayabilmek için vizyoner ve bilimsel bir bakış açısıyla hareket etmek gerekiyor.

PERPA B Blok Yönetimi bu konuya büyük önem veriyor. İBB’nin teknoloji şirketi UGETAM, EnerjiSA, AK Enerji, üniversiteler ve sektör firmaları ile çalışma yürütüyor, fikir alıyor. PERPA güneş enerjisi kullanarak kendi enerjisini üretmek için ilk adımları atıyor.

PERPA B Blok, EnerjiSA yeşil enerji sertifikasyonu ile sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından gelen enerjiyi kullanıyor. Karbon ayak izimizi azaltıp, doğanın korunmasına katkı sağlıyoruz. EnerjiSA, PERPA Ticaret Merkezi’ne sadece güneş enerjisi, hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi santrallerinden ürettiği enerjiyi göndermektedir.

Perpa B Blok Yönetimi elektriğini güneş panellerinden karşılıyor. PERPA B Blok yönetimi, terasına mono perc güneş panelleri yerleştirdi. Takılan her bir güneş paneli 385 watt elektrik üretiyor. Yönetim ofisine üretim-kullanım takibi için yeni nesil akıllı inverter kondu. Güneş panellerinden üretilen elektrik ve bu elektriğin yönetim ofisinde kullanım durumu hem inverter cihazının ekranından hem de akıllı cihazlardan takip edilebiliyor. Haber detayı için TIKLAYIN

PERPA B Blok Yönetimi, enerji tasarrufu için G1, G2 ve G3 otopark katlarında led armatür aydınlatma değişim çalışmalarını tamamladı. Toplam 350 adet led aydınlatma yerleştirildi. Fotoselli sistem, yaklaşan kişiyi algılayarak ışığı artırıyor. Eski armatürler 112 watt harcarken yeni sistem 36 watt harcayarak ve aynı ışık oranını vererek tasarruf sağlıyor. Otopark led aydınlatmaları hem mevcut armatürlerin kullanım ömrünü doldurması hem de tasarruf için değiştirildi. Haber detayı için TIKLAYIN

PERPA B Blok Yönetimi PERPA’ya elektrikli şarj istasyonu kurulumu için çalışmalarına devam ediyor.

Enerji Verimliliği Haftası Nedir?

Kaynakları sınırlı olan enerjinin israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması ve bu tutumluluk bilincinin toplumda yaygınlaşması için her yıl ocak ayının 2. haftası “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlanır.

Enerji Tasarrufu Haftası boyunca enerji kaynaklarının sınırlı olduğuna, enerjinin doğru ve tutumlu kullanımına ve kayıpların azaltılmasının önemine ilişkin çeşitli etkinlikler yapılır, kamuoyu bilgilendirilir. Radyo ve televizyon kanallarında konuyla ilgili programlar düzenlenir; gazetelerde yazılar yayımlanır.

Enerjiyi tutumlu kullanmayı bilmek hem kendimiz ve ailemiz hem de ülkemiz ve dünya için çok önemlidir. Enerjinin tutumlu kullanımı, yalnızca bir hafta boyunca dikkat edilecek bir konu değildir. Bir yaşam tarzı olarak benimsenmelidir.

Enerjiyi her zaman verimli kullanalım!

Kaynak için TIKLAYINIZ

Nasıl Tasarruf Ederiz? Yapılabilecekler listesi için TIKLAYINIZ