Ekonomist Doç. Dr. Ayşen ALTUN ADA, PERPA TV Direktörü Editör-Sunucu Anı SAĞKAN ile Endüstri 4.0 üzerine söyleşti. Programı izlemek için TIKLAYINIZ
Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kollektif bir terimdir. Bu devrim nesnelerin interneti, internet hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünüdür. Aynı zamanda bu yapı, akıllı fabrika sisteminin oluşmasında büyük rol oynar. Bu devrim, üretim ortamında her bir verinin toplanmasına ve iyi bir şekilde izlenip analiz edilmesine olanak sağlayacağı için daha verimli iş modelleri ortaya çıkarmaktadır. Ancak bu dönüşüm; işçileri, her sektörü ve kapitalist sistemi değiştirmek ve kendi ihtiyacına göre dönüştürmek üzere doğal bir baskı kuruyor.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekonomist Doç. Dr. Ayşen ALTUN ADA, Anı SAĞKAN'ın Endüstri 4.0 hakkındaki sorularını cevapladı.
İçerik:
Endüstri 4.0 Nedir?
4. Sanayi Devriminin Önceki Sanayi Devrimlerinden Farkı Nedir?
Endüstri 4.0 Hayatımızda Neleri Değiştiriyor?
Endüstri 4.0 Devrimi Kobileri Nasıl Etkiliyor?
Sektörler, Endüstri 4.0’den Nasıl Etkileniyor?
Yeni Dönemde, Dünyanın Ekonomik Dengesi Nasıl Sağlanacak?
Endüstri 4.0 ile Uyumlu Meslekler Neler?
Her insanı, her işletmeyi, her ülkeyi yakından ilgilendiren bu büyük dönüşüm hakkındaki detayları mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.
Doç. Dr. Ayşen ALTUN ADA Kimdir?
Ayşen Altun Ada, 1982 Sorgun doğumludur. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Doçent Dr. olarak çalışmaktadır. Mart 2017’de Gelişme İktisadı alanında Doçent unvanını almıştır. 2003 yılından beri Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde görev yapmakta ve İktisat alanında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Araştırma konuları; iktisat politikası, yenilik iktisadı, kalkınma, büyüme, yoksulluk ve sürdürülebilirliktir. Ulusal ve uluslararası birçok makale ve kitabı bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.
ALTUN ADA'nın Endüstri 4.0 üzerine kitaplarını incelemek için TIKLAYINIZ
Fütüristik Bir Yaklaşım ile Dördüncü Sanayi Devrimi ve Sürdürülemez Yoksulluk makalesini okumak için TIKLAYINIZ