PERPA Ticaret Merkezi içerisinde birçok önemli kurum bulunuyor. Önceki yazımızda “PERPA Ticaret Merkezi’nde Neler Var?” başlığı altında PERPA’da bulunan kurum ve kuruluşlara, sektörlere yer vermiştik. PERPA’da ulaşmak istediğiniz bir firmayı nasıl bulacağınızın pratik yolunu anlatmıştık. Okumak için TIKLAYINIZ

“PERPA Ticaret Merkezi’ne Nasıl Gidilir?” yazımızda da farklı toplu taşıma araçlarını kullanarak farklı güzergahlardan PERPA’ya nasıl ulaşabileceğinizi ayrıntılı olarak ele almıştık. Okumak için TIKLAYINIZ

PERPA’ya gelen ziyaretçilerimizin sıklıkla sorduğu sorulardan biri de PERPA Mescidinin nerede olduğudur. PERPA büyüklüğü ve içeriğinin zenginliği nedeniyle uzun saatler kalınacak bir alan. Birçok işinizi aynı gün içinde PERPA'da yapabilirsiniz. Bu sırada zaman siz farkında olmadan akar, namaz vakti gelir. PERPA Ticaret Merkezi içerisinde bir mescidimiz bulunuyor. PERPA Mescidimiz sizi 13. katta bekliyor olacak. Mescidimizde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen Şişli Müftülüğü’ne bağlı imam hatibimiz görev yapıyor. Mescidimizi ziyaret edip ibadetinizi yaptıktan sonra PERPA’da alışverişinize devam edebilirsiniz.

PERPA Mescidi Nerede?

PERPA Mescidi Adres: PERPA A Blok 13. Kat No: 1974

PERPA Mescidinin yerini gösterir PERPA içi harita. Harita açıklaması ayrıntılı aşağıda:

PERPA'ya Darülaceze Caddesi tarafından girişlerde:

1. Metrobüsle, otobüsle gelip Darülaceze Caddesi tarafından 5. ya da 8. kattan PERPA’ya giriş yaptınız. Ya da aracınızı açık otoparka bıraktınız ve 8. kat ana kapıdan giriş yaptınız.

2. Güvenlik kontrol bölümünü geçtikten sonra sağınızda ve solunuzda ana asansörler yer alıyor. 33-34 ve 35-36 nolu asansörler. Herhangi birine binin. 13. kata çıkın.

3. Yukarıda yer alan haritada göreceğiniz gibi sağa dönün ve düz ilerleyin.

4. Sokağın sonuna doğru sağınızda önce “Kadın Mescid girişini” biraz daha ilerlediğinizde 1974 numarada PERPA Mescidini göreceksiniz.

PERPA'ya Piyalepaşa tarafından girişlerde:

1. Otobüsle gelip Piyalepaşa Bulvarı tarafından 2. kattan PERPA’ya giriş yaptınız. Araç ile gelip açık ya da kapalı otoparklardan PERPA’ya giriş yaptınız.

2. Ana asansörler olan 29-30 ya da 31-32 nolu asansörlere binin, 13. kata çıkın.

3. Haritada göreceğiniz gibi düz ilerleyin ve yolun sonundan sola sapın.

4. Düz ilerleyin. Sokağın sonuna doğru sağınızda önce “Kadın Mescit girişini” biraz daha ilerlediğinizde 1974 numarada PERPA Mescidini göreceksiniz.

PERPA Mescidi Ne zaman Açık?

1 Ekim-1 Nisan’a kadar ayına kadar 5 vakit açık

1 Nisan-1 Haziran’a kadar öğle, ikindi, akşam ve yatsı (4 vakit) açık

1 Haziran-15 Ağustos’a kadar: öğle ve ikindi açık

15 Ağustos-1 Ekim’e kadar öğle, ikindi, akşam ve yatsı (4 vakit) açık

Şİşli Müftülüğü internet sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ

Şişli Müftümüz Tahsin AYDIN'ın İslam inancında kurbanı anlattığı PERPA TV söyleşisini izlemek için TIKLAYINIZ

PERPA Mescidi Ses Sistemi Yenilendi haberini okumak için TIKLAYINIZ

PERPA Mescidi Abdesthanesinin Kombisi Yenilendi haberini okumak için TIKLAYINIZ

PERPA Yol Bulma İpucu 1: PERPA’ya ilk gelişinizse kaybolmamak için ana asansörleri kullanın. Ana asansörlerin bulunduğu ana avlulardan hareket ederek adres bulmak daha kolaydır. Ana asansörler 33-34, 35-36, 29-30, 31-32 numaralı asansörlerdir. Numaraları, asansörlerin üzerlerinde yazmaktadır.

PERPA Yol Bulma İpucu 2: PERPA’da kaybolursanız kolonlarda PERPA A Blok ve B Blok yönlendirme panoları mevcuttur. Yönlendirme panolarının üzerinde, bulunduğunuz konum gösterilir. Aradığınız dükkan hangi blokta ise o blok tarafından asılan A Blok ya da B Blok panosundan aradığınız dükkanı bulup rotanızı PERPA renk sistemine göre çizin. PERPA, ziyaretçilerin aradıklarını daha rahat bulabilmeleri için kırmızı, sarı, yeşil ve mavi avlu ve hatlar olarak ayrılmıştır. Dükkan numaralarının ve yerdeki çizgilerin rengi bulunduğunuz hattın, avlunun rengini gösterir.

PERPA Yol Bulma İpucu 3: PERPA’da kaybolduğunuzu düşünürseniz ve çaresiz hissederseniz yakınınızdaki bir çay ocağından tarif rica edebilirsiniz. Çay ocaklarımız işleri gereği bulundukları katı iyi bilirler ve size gülümseyerek yardım edeceklerdir. Çay ocağında bir yorgunluk kahvesi için ve dinlenip yenilenmiş olarak aradığınız konuma yönelin.