Merkez üstü Düzce olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

2022 Düzce Depremi

Düzce 23 Kasım 2022 Çarşamba sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. Depremin merkez üssü Gölyaka, Sarıdere olarak tespit edildi. Bölge 100'ün üzerinde artçı depremle sallandı. Düzce depreminin hissedildiği şehirler şöyle: İstanbul, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Çankırı, Edirne... Düzce'de bir kişi panik sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. AFAD deprem sonucu en az 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi.

"17 Ağustos'ta kırılan fayın ucunda meydana gelen bir deprem"

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz: Bu deprem de 17 Ağustos'ta kırılan fayın ucunda meydana gelen bir deprem. Oldukça sığ. Sığ olması depremin yüzeyde şiddetli hissedilmesini sağlayan bir faktör. 6 büyüklüğü yıkıcı bir depremdir. Bu tetiklenmiş bir deprem olarak varsayılabilir ama bölgede daha büyük bir beklentimiz yok. 5 büyüklüğüne kadar artçıların olması mümkün. Gelen artçılarda hasar görmüş binaların daha çok hasar görmesi mümkün" diye açıklamada bulundu.

"Büyük İstanbul Depremini tetiklemez"

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Öğretim üyesi Prof. Hasan Sözbilir: "Şu anda depremin merkezinin olduğu yer Gölyaka'nın kuzeyinde Sarıdere denen bir yer. Beklenen büyük İstanbul depremini tetiklemez" dedi.

Kaynak ve daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ