Türk sinemasının usta oyuncusu Cüneyt ARKIN'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Değerli sanatçımız Cüneyt ARKIN'a Allah'tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm sanat camiasına baş sağlığı dileriz.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt ARKIN hayatını kaybetti. Aniden kalbinin durması sonucunda Beşiktaş, Ulus’ta özel bir hastanede tedavi altına alınan 85 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Usta oyuncu Cüneyt ARKIN'ın cenaze programı belli oldu. ARKIN'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ÇOK ACI KAYBIMIZ

Merhume Hacı Halise Cüreklibatır ve Merhum Hacı Yakup Cüreklibatır’ ın değerli oğlu Murat, Kaan ve Filiz’ in sevgili babaları Deniz ve Aslı’nın kayınpederi Cemre, Polat, Tara, Arkın, Zeynep, Defne ve Sarp’ın dedeleri Betül Cüreklibatır'ın kıymetli eşi Türk Sanat Dünyasının Duayeni kıymetlimiz CÜNEYT ARKIN’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Cenazesi 30 Haziran 2022 Perşembe günü 10:30 Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir. Tüm sevenlerine ve kamuoyuna duyurulur.

Cüneyt ARKIN Kimdir?

Cüneyt ARKIN veya gerçek adıyla Fahrettin CÜREKLİBATIR (8 Eylül 1937, Eskişehir - 28 Haziran 2022, İstanbul), Türk doktor, sinema oyuncusu, senarist, yapımcı ve yönetmen. ARKIN, 1963-2019 yılları arasında 328 sinema filmi ve dizide rol aldı. Yeşilçamda dört yapraklı yoncayı oluşturan Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile çevirdiği birçok yapımda başrolde yer aldı ve esas jön karekterlerini canlandırdı. Deli Şahin, Dünyayı Kurtaran Adam, Gırgır Ali ve Son Kahramanlar gibi birçok filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Arkın, Küskün Çiçek, Vatandaş Rıza ve Kartal Murat gibi on filmin yapımcılığını yaptı.

Malkoçoğlu, Battal Gazi gibi filmlerde zorlu sahnelere imza atan Cüneyt ARKIN kariyeri boyuncu dublör kullanmayı hep reddetti. Bu da ölümden dönmesine neden olan birçok sakatlık yaşamasına neden oldu. ARKIN, film çekimleri esnasında 16 kez sakatlandı.

Daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

Müjdat GEZEN ve Gani MÜJDE’nin Cüneyt ARKIN ile anılarını paylaştığı yazıyı okumak için TIKLAYINIZ