12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlu Olsun.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

Hemşireler Günü Nedir?

Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir.

Hemşireler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin “Herkes için Sağlık” ilkesini benimseyen, birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır.

Dünyada 1954, ülkemizde de 1964 yılından bu yana Florence Nightingale’ in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenmektedir. Kutlamalar ile farkındalık yaratılarak hemşirelik mesleğinin önemi vurgulanmakta ve sorunlara çözümler üretilmesi amaçlanmaktadır.

İlk Türk Hemşiresi Safiye Hüseyin ELBİ Kimdir?

Türkiye'de modern hemşireliğin gelişmesine katkısı olmuş bir meslek kadınıdır. Balkan Savaşı ve I. Dünya Savaşı'nda gönüllü hemşirelik yaptı. Türkiye'de Cumhuriyetin ilanından sonra da pek çok hayır kurumunda ve dernekte görev aldı. Kadınların sosyal hayata katılması için çalışmalarda bulundu. 1925'te İstanbul'da kurulan Kızılay Hemşire Okulunda idareci ve öğretmen olarak görev yaptı.