"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşu ve Polis Haftası kutlu olsun.

PERPA Ticaret Merkezi B Blok ve PERPA Yapı Kooperatifi Yönetimi

Türk Polis Teşkilatı ne zaman kuruldu?

Türk Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845'de kuruldu. Yeniçeri Ocağının kaldırılmasından sonra gerek Osmanlı başkentinde ve gerekse illerde iç güvenlik hizmetlerinin eskisiyle kıyaslanmıyacak ölçüde gelişmesine rağmen güvenlik hizmetlerinin birçok makam ve kişilere bağlı olarak yürütülmesi uygulaması sürmüştür. Örgütlenme açısından ve uygulamadaki bu karışıklığı ortadan kaldırmak amacıyla 10 Nisan 1845'de İstanbul'da "POLİS" adıyla bir teşkilat kurulmuş, yeni kurulan polis teşkilatının görevleri yine aynı tarihte yayınlanan Polis Nizamnamesinde belirtilmiş ve bu durum yabancı elçiliklere de bir yazıyla duyurulmuştur.

Türk tarihinde polis ve polis güçleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer almaktadır. İncelemek için TIKLAYINIZ

Polis Haftası Nedir?

Emniyet mensuplarımız, polis teşkilatının kurulduğu ilk günden beri vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak, kamu düzenini korumak ve vatandaşların güvenli bir şekilde yaşamlarına devam etmesi için gece gündüz mücadele vermektedir. Polis Haftası, Türk Polis Teşkilatının kurulduğu günü içeren 10 Nisan haftasında kutlanır. Çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesine gitmek için TIKLAYINIZ