"Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır"

Mustafa Kemal ATATÜRK

30 Ağustos Zaferinin 101. yılında Gazi Mareşal Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetimi

PERPA Temsilciler Üst Kurulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında PERPA Ticaret Merkezi'nin dış cephesine dev Türk Bayrağı ve Atatürklü Türk Bayrağı astı. PERPA'nın içi Türk bayraklarıyla süslendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mareşal Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bayrakları da saygı ve minnetle hatırasını anmak adına PERPA içine yerleştirildi. Bayrak asma çalışmaları hafta sonu gerçekleştirilerek PERPA, bayram kutlamaları için hazır hale getirildi. Haber Detayları için TIKLAYINIZ

30 Ağustos Zafer Bayramı nedir?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Paşa’nın başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi ve ulusal bir bayramdır.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan ordusu İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtuldu. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili daha çok ayrıntı için TIKLAYINIZ

30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılı belgeselini izlemek için TIKLAYINIZ

Gaziler Kurtuluş Savaşı'nı anlatıyor. İzlemek için TIKLAYINIZ

Türk Tarih Kurumu’nun Büyük Taarruz Belgeselini izlemek için TIKLAYINIZ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Büyük Taarruz Belgeselini izlemek için TIKLAYINIZ

Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı 30 Ağustos Zaferi'ni anlatıyor. İzlemek için TIKLAYINIZ